Αναγνώριση μάχιμης πενταετίας για τους κατατασσόμενους στην ΕΛ.ΑΣ. μετά την 01-01-2011

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 Αναγνώριση μάχιμης πενταετίας για τους κατατασσόμενους στην ΕΛ.ΑΣ. μετά την 01-01-2011

Αθήνα, 20 Μαΐου 2020

Αρ. Πρωτ.: 504/2/35-α

 

Προς:   Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

 

Κοιν.:   Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών

 

Θέμα:  «Αναγνώριση μάχιμης πενταετίας για τους κατατασσόμενους στην ΕΛ.ΑΣ. μετά την 01-01-2011»

 

            

Κύριε Υπουργέ,

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, με το μακροσκελές έγγραφό της, επισημαίνει ότι την περίοδο των μέτρων πρόληψης της πανδημίας, δόθηκε μια μεγάλη μάχη από την Ελληνική Αστυνομία η οποία κερδήθηκε με συνέπεια τη διάσωση της χώρας από την ανεξέλεγκτη φονική επέλαση του κορονοϊού, όπως δυστυχώς συνέβη σε γειτονικές μας χώρες.

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα αναμένει από την πολιτεία την υλοποίηση των δεσμεύσεών της αναφορικά με σειρά αιτημάτων μας, όπως εν προκειμένω η  αναγνώρισης της μάχιμης πενταετίας για τους κατατασσόμενους στο Σώμα μετά την 01-01-2011.

Ενώ μετά από συντονισμένες ενέργειες των Ομοσπονδιών Σωμάτων Ασφαλείας προς το Υπουργείο Εργασίας, εκδόθηκε την 21-05-2019 το υπ’ αριθ. Φ10042/40444/1053 διευκρινιστικό έγγραφο του Υπουργείου και δόθηκαν συμπληρωματικές οδηγίες, εντούτοις τα αιτήματα που καταθέτουν στις Υπηρεσίες τους οι ενδιαφερόμενοι για αναγνώριση της μάχιμης πενταετίας, δεν είναι δυνατόν να διεκπεραιωθούν ιεραρχικά από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Αρχηγείου, λόγω έλλειψης σχετικής ενημέρωσης για τον τρόπο και την διαδικασία αναγνώρισης της μάχιμης πενταετίας για αυτή την κατηγορία συναδέλφων μας.

Παρακαλούμε όπως προβείτε στις ενδεδειγμένες ενέργειες προς τους αρμόδιους Φορείς για την οριστική επίλυση του προβλήματος που σας αναφέρουμε, ούτως ώστε να ξεκινήσει η αναγνώριση της μάχιμης πενταετίας και για τους κατατασσόμενους στο Σώμα μετά την 01-01-2011.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

(Το έγγραφο της Ένωσης εμπεριέχεται στο συνημμένο αρχείο)

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .