Επικίνδυνα φαινόμενα συνωστισμού στις δικαστικές αίθουσες

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Επικίνδυνα φαινόμενα συνωστισμού στις δικαστικές αίθουσες

Αθήνα, 06 Απριλίου 2020

Αρ. Πρωτ.: 100/2/22κδ

 

Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

Κοιν.: Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής

         

Θέμα: «Επικίνδυνα φαινόμενα συνωστισμού στις δικαστικές αίθουσες»

 

Κύριε Αρχηγέ,

Με το επισυναπτόμενο έγγραφό της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής, επισημαίνει την ολιγωρία που επιδείχθηκε από εμπλεκόμενες υπηρεσίες στην ορθή τήρηση των μέτρων ασφαλείας για τη μη εξάπλωση του COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας, κατά τη διάρκεια δίκης την Παρασκευή, 3-4-2020, στο Β’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών.

Η περιγραφή των γεγονότων δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού, αντιθέτως θέτει προ των ευθυνών τους, σειρά αρμοδίων στελεχών της διοίκησης σε διάφορα επίπεδα των αρχών ασφαλείας, εισαγγελικής και δικαστικής εξουσίας.

Επειδή, σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες, η κορύφωση της υγειονομικής κρίσης είναι ακόμα προ των πυλών, ευελπιστούμε στις εκ μέρους σας δέουσες ενέργειες ώστε να μην επαναληφθούν επικίνδυνα φαινόμενα συνωστισμού στις δικαστικές αίθουσες και σε κάθε άλλη σχετική με την απονομή δικαιοσύνης διαδικασία κατά την οποία εμπλέκεται η δημόσια αστυνομική αρχή. Όταν εξαγγέλλονται μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, προφανώς αυτά αφορούν και τους συναδέλφους μας, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αφήνονται απροστάτευτοι έναντι οιουδήποτε λόγου και σκοπιμότητας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

(Το έγγραφο της ΄Ενωσης εμπεριέχεται στο συνημμένο αρχείο) 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .