Αθήνα, 06 Απριλίου 2020
Αρ. Πρωτ.: 100/2/19ιγ
Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ
Κοιν.: Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας
Θέμα: «Επέκταση της διευκόλυνσης ειδικής άδειας σε συναδέλφους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη»
Κύριε Αρχηγέ,
Σε συνέχεια σχετικών εγγράφων μας για την αναγκαιότητα επέκτασης της δυνατότητας χορήγησης ειδικών αδειών στο αστυνομικό προσωπικό στο πλαίσιο της προστασίας του αστυνομικού προσωπικού και των οικογενειών του από τον COVID-19, επανερχόμαστε στο θέμα, με σχετικό αίτημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας.
Σύμφωνα με το επισυναπτόμενο έγγραφό της, θεωρείται σωστό και πρέπον να γίνει επέκταση της ειδικής άδειας σε συναδέλφους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη, όπως προβλέπεται ήδη με την υπ΄αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ 64/315/8030 από 18-3-2020 (ΦΕΚ Β΄-928/18-3- 2020) Κ.Υ.Α., με τις αναγκαίες, όμως, διευκρινίσεις για την εξάλειψη της σύγχυσης που έχει δημιουργεί στον ιατρικό κόσμο, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι επί του ιδίου θέματος έχει υπάρξει παρέμβαση και από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ατόμων με Διαβήτη.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες προκειμένου να επιλυθεί και αυτό το πρόβλημα ώστε πραγματικά να τύχουν των δικαιούμενων αδειών και άρα ουσιαστικής προστασίας, όσοι δοκιμάζονται περισσότερο αυτές τις ώρες.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος
(Το έγγραφο της ΄Ενωσης εμπεριέχεται στο συνημμένο αρχείο)