Μέτρα ασφαλείας στο Πρώην Στρατόπεδο “Γερακίνη” στη Μαλακάσα Αττικής

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μέτρα ασφαλείας στο Πρώην Στρατόπεδο “Γερακίνη” στη Μαλακάσα Αττικής

Αθήνα, 30 Μαρτίου 2020

Αρ. Πρωτ.: 800/6/86δ

 

Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

Κοιν.: 1) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

          2) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας

 

Θέμα: «Μέτρα ασφαλείας στο Πρώην Στρατόπεδο "Γερακίνη" στη Μαλακάσα Αττικής»

 

Κύριε Αρχηγέ,

Επανερχόμαστε στο μείζον ζήτημα της λήψης μέτρων ασφαλείας στο Πρώην Στρατόπεδο «Γερακίνη» στη Μαλακάσα Αττικής», διότι τα όσα συνεχίζουν να μας μεταφέρουν Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις της Ομοσπονδίας, μαρτυρούν ότι ανακύπτουν νέα ζητήματα, που χρήζουν άμεσης απάντησης εκ μέρους της διοίκησης της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αυτή τη φορά, τίθεται ζήτημα με τη διάθεση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, οι οποίοι καλούνται καθημερινά να εκτελέσουν Υπηρεσία φύλαξης της εγκατάστασης αυτής, διανύοντας 160 χλμ., με συνολικό χρόνο απασχόλησης και μετακίνησης τουλάχιστον 12 ώρες, και μάλιστα, σε ένα περιβάλλον όπου κάθε άλλο παρά τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

Ευνόητο είναι ότι οι συνάδελφοί μας, όπως προκύπτει και από το επισυναπτόμενο έγγραφό τους, επιτελούν το υπηρεσιακό τους καθήκον με πλήρη συναίσθηση της αποστολής τους σε μια περίοδο κατά την οποία η χώρα δοκιμάζεται ποικιλοτρόπως και η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των μαχών.

Κύριε Αρχηγέ,

Παρακαλούμε, επομένως να ανταποκριθείτε θετικά στα εύλογα αιτήματά τους, διασφαλίζοντας ότι και οι ίδιοι έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις, ως άνθρωποι και οικογενειάρχες, που δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται από τη διοίκηση κατά τρόπο απάνθρωπο και εξευτελιστικό.

Εφόσον η πολιτεία λαμβάνει αποφάσεις, οφείλει και να τις υποστηρίξει στην εφαρμογή τους, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και όχι εφευρίσκοντας διαδικασίες που μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες ενδεχομένως να απαντώνται ακόμα.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

(Το έγγραφο της ΄Ενωσης εμπεριέχεται στο συνημμένο αρχείο) 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .