Καταγγελία Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων για την Κλειστή Δομή Μαλακάσας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Καταγγελία Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων για την Κλειστή Δομή Μαλακάσας

Αθήνα, 30 Μαρτίου 2020

Αρ. Πρωτ.: 800/6/86β

 

Προς: 1) Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

           2) Τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Παναγιώτη ΜΗΤΑΡΑΚΗ

           3) Τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλειο ΚΙΚΙΛΙΑ

           4) Τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

           5) Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

Κοιν.:  Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Β/Α Αττικής, Δυτικής Αττικής, Ευβοίας

 

Θέμα:  «Καταγγελία Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων για την Κλειστή Δομή Μαλακάσας»

 

Κύριοι Υπουργοί,

Κύριε Αρχηγέ,

Επανερχόμαστε στα θέματα κράτησης παράτυπων μεταναστών, προσφύγων και κρατουμένων εν γένει, καθόσον τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες εκ μέρους των μελών των Πρωτοβαθμίων Ενώσεών μας, αντί να περιορίζονται πολλαπλασιάζονται και μάλιστα με ολοένα και περισσότερο δραματικούς τόνους, αφού η πανδημία που ενέσκηψε στη χώρα περιπλέκει την κατάσταση με άμεσες επιπτώσεις και στη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Βεβαίως, η Ελληνική Αστυνομία εντάσσεται μεταξύ των πρώτων κρατικών υπηρεσιών που έχουν κληθεί να συμπράξουν στη δημιουργία μιας ομπρέλας προστασίας της κοινωνίας και των συμπολιτών μας, τούτο, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι οι αστυνομικοί δεν πρέπει να εφαρμόζουν τους νόμους και τους κανονισμούς, πόσο μάλλον να δέχονται «εκπτώσεις» στα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που ισχύουν για τους ίδιους.

Δυστυχώς, όπως προκύπτει από τα επισυναπτόμενα έγγραφα των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Βορειοανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Ευβοίας, οι συνθήκες που επικρατούν στην Κλειστή Δομή Μαλακάσας, όχι μόνο δεν συνάδουν με τα ισχύοντα σε σοβαρό κράτος, αλλά μάλλον είναι και επιλήψιμα σε βαθμό αναζήτησης ευθυνών.

Από την επιτόπια επίσκεψη κλιμακίου της Ομοσπονδίας με επικεφαλής τον Ταμία αυτής και Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευβοίας, κ. Γιώργο ΚΟΥΛΙΑΚΗ, ο οποίος βρέθηκε στη δομή αυτή μαζί με τους εκπροσώπους των προαναφερομένων Ενώσεων, προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα για τη σπουδή που επέδειξαν οι αρμόδιοι όσον αφορά τη μεταφορά αλλοδαπών στη συγκεκριμένη δομή καίτοι αυτή βρίσκεται στο αρχικό στάδιο της λειτουργίας της και χωρίς να πληροί τους απαιτούμενους όρους.

Παρακαλούμε να διερευνήσετε τα όσα καταγγέλλονται από τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις μας και να δώσετε τέλος στο απαράδεκτο αυτό φαινόμενο, διασφαλίζοντας τόσο τους αστυνομικούς, όσο και τους κρατουμένους από τους κινδύνους που τους απειλούν.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

(Τα έγγραφα των Ενώσεων εμπεριέχονται στο συνημμένο αρχείο) 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .