Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εργασίες Διοικητικού Συμβουλίου την 14η Δεκεμβρίου 2022

Εργασίες Διοικητικού Συμβουλίου την 14η Δεκεμβρίου 2022

poasy

Αθήνα, 19 Δεκεμβρίου 2022

Αρ. Πρωτ.: 200/2/220α

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Την τελευταία για το 2022 τακτική συνεδρίασή του πραγματοποίησε (14-12-22) το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας με αντικείμενο την ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Γραμματείας κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ για τα τρέχοντα θέματα και τη λήψη σχετικών αποφάσεων.

Ανοίγοντας τις εργασίες του Συμβουλίου, ο Πρόεδρος προέβη σε μια σύντομη αποτίμηση των επισκέψεών του, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας, στις έδρες Πρωτοβαθμίων Ενώσεων, με αφορμή τις Γενικές τους Συνελεύσεις, για να τονίσει ότι έχει ιδιαίτερη σημασία η πιστή τήρηση των Κανονισμών λειτουργίας του συνδικαλιστικού μας κινήματος, ώστε αφενός μεν για να προβάλλονται οι κατακτήσεις μας και να μην αποδομείται ο αγώνας μας, αφετέρου δε για να αναδεικνύονται οι ευθύνες εκεί όπου υπάρχουν και να κατατίθενται προτάσεις και δεσμεύσεις από τους εκπροσώπους κομμάτων και τοπικών παραγόντων, στο μέτρο που τους αφορά το διεκδικητικό μας πλαίσιο.

Έφερε δε ως παράδειγμα την εξαγγελία του κ. Πρωθυπουργού για την εφάπαξ αποζημίωση της υπερεργασίας μας με το ποσό των 600 ευρώ, που ήταν κεντρικό μας αίτημα στην πανελλαδική κινητοποίηση το Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη και η οποία κακώς χαρακτηρίστηκε από ορισμένους ως «μπόνους», ενώ αποτελεί την έμπρακτη ανταπόδοση – ανταπόκριση της κυβέρνησης για την πέραν του ωραρίου παρεχόμενη υπηρεσία των αστυνομικών και των λιμενικών, ειδικά στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και της πανδημίας. Η εξέλιξη αυτή, αποτελεί μάλιστα πειστικό επιχείρημα στην προσπάθειά μας να πείσουμε και τους πλέον κακόπιστους ότι οι κατακτήσεις μας είναι προϊόν διαρκούς αγωνιστικής δράσης. Επέστησε μάλιστα την προσοχή όλων στο τροποποιημένο νέο Καταστατικό της Ομοσπονδίας, το οποίο έχει αναρτηθεί στο σάιτ μας (poasy.gr). Ευχήθηκε, τέλος, το νέο έτος -δεδομένου ότι θα διεξαχθούν και οι εθνικές βουλευτικές εκλογές- να δοθούν ουσιαστικές απαντήσεις και στο μεγάλο θέμα της θεσμοθέτησης της επικινδυνότητας της εργασίας, με την προσδοκώμενη ώθηση του αγώνα μας από τον ειδικό φορέα που έχουμε συστήσει, έχοντας διασφαλίσει και χρηματοδότησή του από το Υπουργείο Οικονομικών.

Στη συνέχεια τέθηκαν προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων, τρία θέματα:

α) για την οικονομική ενίσχυση συναδέλφου και συμπολιτών μας, οι οικίες των οποίων υπέστησαν ζημιές λόγω πυρκαγιάς στο δήμο Αριστοτέλη στην Αρναία Χαλκιδικής,

β) για την έκφραση έμπρακτης αλληλεγγύης – βοήθειας στο ανήλικο παιδί του 16χρονου Ρομά που έχασε τη ζωή του μετά από καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη,

γ) για την απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας να αξιοποιήσει το νεοκλασικό κτίριο (έργο Τσίλλερ) της οδού Ιουλιανού στην Αθήνα, όπου στεγαζόταν το Αρχηγείο της Ελληνικής Χωροφυλακής, πριν από την ενοποίησή της με την Αστυνομία Πόλεων, και το οποίο ανήκει στο ΤΑΠΑΣΑ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, στο πλαίσιο της εξωστρεφούς του πολιτικής και με τα αντανακλαστικά του ενεργά σε κάθε ανθρώπινο πρόβλημα, αποφάσισε να σταθεί για άλλη μια φορά δίπλα στο συνάδελφό μας που δοκιμάστηκε από μια καταστροφική πυρκαγιά, χάνοντας και την ίδια του τη μητέρα κατά τραγικό τρόπο, όσο και στους δυο συμπολίτες μας που επλήγησαν από την ίδια πυρκαγιά. Επίσης, αποφάσισε να σταθεί αρωγός στο ανήλικο τέκνο του 16χρονου Ρομά με συγκεκριμένη πρωτοβουλία που θα προσδιοριστεί από την Εκτελεστική Γραμματεία, όπως έχει πράξει έως σήμερα με ανάλογες πρωτοβουλίες κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης.

Για το τρίτο θέμα, ενόψει και της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΠΑΣΑ, στο οποίο την Ομοσπονδία μας εκπροσωπούν δυο άξια στελέχη μας, αποφασίστηκε να τεθούν συγκεκριμένα ερωτήματα προς τη διοίκησή του, αλλά και να κατατεθεί η ρητή μας άρνηση σε οποιαδήποτε τυχόν συμφωνία με αντικείμενο την αξιοποίηση του ακινήτου που δεν θα επιφέρει συγκεκριμένο οικονομικό όφελος, απολύτως προσδιορισμένο με οικονομικοτεχνικά κριτήρια και όρους της αγοράς ακινήτων σύμφωνα και με τις αναλογιστικές μελέτης που έχουν διενεργηθεί από το ίδιο το Ταμείο.

Στο ίδιο πνεύμα, τονίστηκε και το ενδιαφέρον της Ομοσπονδίας μας για την ορθή λειτουργία του «Ιδρύματος Μέριμνας και Αριστείας της ΕΛ.ΑΣ.» με αφορμή τις παρατηρήσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τον νέο Εσωτερικό Κανονισμό λειτουργίας του Ιδρύματος, ζήτημα για το οποίο αναπτύσσονται συγκεκριμένες μας ενέργειες, ώστε να διασφαλίζεται η αξιοκρατική και διαφανής διαχείριση των οικονομικών του.

Η Ομοσπονδία, τέλος, επαναλαμβάνει προς κάθε κατεύθυνση ότι γνώμονας των ενεργειών της είναι η προάσπιση των συμφερόντων των μελών της και των αστυνομικών που όλοι εκπροσωπούμε, σε μια κρίσιμη περίοδο αυξημένων αναγκών και ανεκπλήρωτων προσδοκιών, όπως αυτές που αγωνιζόμαστε να φέρουμε εις πέρας προσεχώς, με το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης (ΒΟΕΑ κλ.π.). Ευχή όλων μας, να πορευτούμε και το νέο έτος με αυτοπεποίθηση  για το δίκαιο των αιτημάτων μας. Στόχος μας η μέγιστη δυνατή θετική έκβαση των αγώνων του συνδικαλιστικού μας κινήματος για ένα καλύτερο μέλλον, σε έναν κόσμο διαρκώς εντεινόμενων προκλήσεων.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .