Ενημερωτικές συναντήσεις για την αστυνομική εκπαίδευση

Ενημερωτικές συναντήσεις για την αστυνομική εκπαίδευση

poasy

 

Αθήνα, 20 Μαΐου 2022

Αρ. Πρωτ.: 200/9/246-α

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Σειρά επισκέψεων πραγματοποίησε η Επιτροπή θεμάτων εκπαίδευσης και επιμόρφωσης αστυνομικών της ΠΟΑΣΥ, στο πλαίσιο ενημέρωσης από τους καθ' ύλην αρμόδιους για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση του συνόλου του αστυνομικού προσωπικού σε όλες τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022, η επιτροπή επισκέφθηκε τον Τμηματάρχη του Τμήματος Εκπαιδεύσεων της ΓΑΔΑ Αστυνόμο κ. ΚΟΡΚΟ Κωνσταντίνο, με τον οποίο συζητήθηκαν τα θέματα των εκπαιδεύσεων αυτοάμυνας-αυτοπροστασίας-οπλοτεχνικής-σκοποβολής του προσωπικού της ΓΑΔΑ, αλλά και γενικότερα των υπηρεσιών της Αττικής, καθώς και το θέμα της συντηρητικής εκπαίδευσης, σε πανελλαδικό επίπεδο.

Εν συνεχεία, ακολούθησε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Α/Δ κ. ΠΑΛΙΟΓΙΩΡΓΟ Ηλία, στον οποίο τέθηκε το μείζον ζήτημα της αναστολής των συντηρητικών εκπαιδεύσεων του αστυνομικού προσωπικού σε όλη την επικράτεια, εξαιτίας της πανδημίας,  ένα ζήτημα, το οποίο σύμφωνα με τον κ. Διευθυντή, θα λυθεί το προσεχές διάστημα, εφόσον τα δεδομένα της πανδημίας και τα μέτρα κατά αυτής το επιτρέψουν.

Τέλος, την Τρίτη 17 Μαΐου 2022, η επιτροπή επισκέφθηκε τον Διοικητή της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας Α/Δ κ. ΣΑΛΟΥΚΑ Βασίλειο και ενημερώθηκε για τη λειτουργία της Σχολής και των τμημάτων αυτής, εκφράζοντάς του παράλληλα την αναγκαιότητα για περαιτέρω εκπαιδεύσεις του προσωπικού σε θέματα που αφορούν την ενδοοικογενειακή βία, τα θέματα κακοποίησης ανηλίκων, καθώς και τα εγκλήματα μέσω του διαδικτύου και ειδικότερα τις ηλεκτρονικές απάτες. 

Σκοπός όλων των επισκέψεων, οι οποίες θα συνεχιστούν, είναι η αναζήτηση και υποβολή εκ μέρους της ΠΟΑΣΥ, όλων εκείνων των προτάσεων που θα συνδράμουν στη βελτιστοποίηση της βασικής εκπαίδευσης, της μετεκπαίδευσης και της επιμόρφωσης όλων των συναδέλφων μας, ώστε να διασφαλιστεί η ακεραιότητα και η ασφάλεια των ιδίων, αλλά και των πολιτών, και κυρίως, να αναβαθμιστούν μέσω της κατάρτισής τους, οι παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες και στην κοινωνία γενικότερα.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .