Αστυνομία για τους πολλούς ή για τους λίγους και αρεστούς;

poasy

Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου 2021

Αρ. Πρωτ.: 800/4/16α

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Μετά τις πρόσφατες καταγγελίες της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής για περιπολικά - φαντάσματα σε περιπολίες, προσλαμβάνουν ιδιαίτερη σημασία νέες αναφορές των Ενώσεων Αχαΐας και Δυτικής Αττικής, για μέτρα φύλαξης ενός επίτιμου Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και ενός πρώην Υπουργού.

Ειδικότερα:

Με βάση καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, εκτός της προσωπικής φρουράς που διατίθεται σε Επίτιμο Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, τυγχάνει υψηλής προστασίας η οικία του, με τη διάθεση, σε 24ωρη βάση, της απαιτούμενης αστυνομικής δύναμης.

Το γεγονός συνιστά άλλο ένα «υπηρεσιακό παράδοξο», τόσο ως προς την γαλαντομία της οικείας Διεύθυνσης Αστυνομίας έναντι των πραγματικών αναγκών αστυνόμευσης και προστασίας του πληθυσμού από τους εγκληματίες, όσο και ως προς την διασφάλιση των συνθηκών εργασίας των αστυνομικών που διατίθενται σε μια άκρως επικίνδυνη αποστολή χωρίς τα προβλεπόμενα μέσα (πεπαλαιωμένο όχημα κ.λπ.).

Στην Δυτική Αττική, ομοίως, φυλάσσεται οικεία πρώην Υπουργού, στην οποία ούτε καν διαμένει ο ίδιος, αλλά συγγενικά του πρόσωπα. Και τούτο, σε μια περιοχή, που ανθεί η εγκληματικότητα και όπου οι εναπομείναντες Αστυνομικοί, δεν επαρκούν για ουσιαστική και αξιόπιστη αστυνόμευση, όπως έδειξαν οι πρόσφατες καταγγελίες.

Γιατί;;;

Η Ηγεσία με όλα τα παραπάνω δείχνει να μην ενδιαφέρεται για τα προβλήματα της αστυνόμευσης και της ασφάλειας των πολιτών, αλλά για τα συμφέροντα των λίγων και αρεστών.

Κρίμα!!

Συνεχίζεται…

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ποιούν την νήσσαν

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .