Μέριμνα για τους δόκιμους Αστυφύλακες εν μέσω πανδημίας

Μέριμνα για τους δόκιμους Αστυφύλακες εν μέσω πανδημίας

poasy

Αθήνα, 15 Ιουλίου 2021

Αρ. Πρωτ.: 314/8/14

Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

 

Κοιν.: Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

 

Θέμα: «Μέριμνα για τους Δόκιμους Αστυφύλακες εν μέσω πανδημίας»

 

Κύριε Αρχηγέ,

 

Αυτές τις ημέρες, εν μέσω πανδημίας και διαρκών αναθεωρήσεων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, για εκατοντάδες Δόκιμους Αστυφύλακες αρχίζει η δοκιμασία της πρακτικής εκπαίδευσης στις αστυνομικές υπηρεσίες που τοποθετούνται, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, ωστόσο, για ορισμένους από αυτούς, πληροφορηθήκαμε ότι δεν επιδεικνύεται η δέουσα προσοχή και ευαισθησία εκ μέρους των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων.

Μας καταγγέλθηκε ειδικότερα από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης ότι ενώ χορηγούνται τα φύλλα πορείας για ανάληψη υπηρεσίας στη νησιωτική χώρα, όπου κατά την αναχώρησή τους προβλέπεται ο έλεγχος με rapid test ή PCR (για τους μη εμβολιασμένους και τους μη νοσήσαντες), η Σχολή Αστυφυλάκων δεν μερίμνησε για τη διενέργειά τους. Αποτέλεσμα, οι Δόκιμοι να είναι αναγκασμένοι, πριν καν φτάσουν στον προορισμό τους, να «ψαλιδίζουν» το πενιχρό μηνιαίο «φιλοδώρημα» των 305 ευρώ για την κάλυψη, ουσιαστικά, υπηρεσιακών αναγκών και εξόδων.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, δημιουργείται ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα με Δόκιμους Αστυφύλακες, οι οποίοι επειδή έχουν την επιμέλεια γονέων - αδερφών με σοβαρά προβλήματα υγείας ή τη δικαστική συμπαράσταση μέλους οικογένειας, ζήτησαν την κατ’ εξαίρεση τοποθέτησή τους στον τόπο που έχουν το πρόβλημα, χωρίς να εισακουσθούν.

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης το απέρριψε με το σκεπτικό ότι κάτι αντίστοιχο προβλέπεται μόνο για τους έγγαμους, αν και πέρυσι, ανάλογα αιτήματα είχαν τύχει θετικής ανταπόκρισης, καθόσον η διοίκηση λειτούργησε με πνεύμα κοινωνικής ευαισθησίας και ισονομίας.

Παρακαλούμε να λάβετε γνώση του προβλήματος και να μεριμνήσετε άμεσα, με την ευαισθησία που σας διακρίνει, ώστε να μην δημιουργούνται από τη διοίκηση πρόσθετα οικονομικά βάρη και άγχη σε αυτούς που καλούνται σε δύσκολους καιρούς να ανταπεξέλθουν κατά τον καλύτερο τρόπο στις απαιτητικές λειτουργίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .