Σωρεία διαμαρτυριών για τα self-test

Σωρεία διαμαρτυριών για τα self-test

poasy

Αθήνα, 05 Μαΐου 2021

Αρ. Πρωτ.: 100/2/86-β

 

Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

 

Σε συνέχεια της παρέμβασής μας προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ (σχετ. Αρ. Πρωτ.: 100/2/86-α από 26 Απριλίου 2021) κατά την οποία ζητήσαμε διευκρινήσεις όσον αφορά στη χορήγηση των self test covid-19, σας ενημερώνουμε ότι ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ επικοινώνησε σήμερα με τον κ. Αρχηγό, μεταφέροντάς του τα εύλογα παράπονα και τις διαμαρτυρίες που έφτασαν στην Ομοσπονδία μας από συναδέλφους μας εξαιτίας της εξαίρεσης του αστυνομικού προσωπικού από τη διαδικασία αυτή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας τα self test θα διατίθενται, από σήμερα, από τα φαρμακεία, για την εβδομάδα 10 Μαΐου έως 16 Μαΐου, μόνο σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ οι υπόλοιπες ομάδες δικαιούχων (δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι) θα λάβουν το επόμενο self test covid-19 από τη Δευτέρα 10 Μαΐου και θα μπορούν να το πραγματοποιήσουν και να το δηλώσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Αυτό σημαίνει ότι η πολιτεία για άλλη μια φορά, με βάση τις ισχύουσες διαταγές, αναγκάζει το αστυνομικό προσωπικό, για να είναι σύννομο και να μην υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα, να προμηθευτεί με δικά του χρήματα τα τέστ (!) αν και ούτε σε αυτήν την περίπτωση θα μπορεί να δηλώσει το όποιο αποτέλεσμα, αφού δεν έχει ανοίξει γι’ αυτό η σχετική πλατφόρμα!

Η διοίκηση οφείλει άμεσα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα διότι δυστυχώς ο κίνδυνος της πανδημίας εξακολουθεί να υφίσταται και η πιστή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων από όσους και όσες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου, δεν χωρά εκπτώσεις, πόσο μάλλον επιπόλαιους χειρισμούς και αστοχίες.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .