Στη Βουλή συζητήθηκαν θεσμικά μας αιτήματα

Στη Βουλή συζητήθηκαν θεσμικά μας αιτήματα

poasy

Αθήνα, 12 Μαρτίου 2021

Αρ. Πρωτ.: 605/13/87-η

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή επίκαιρης ερώτησης προς τον Πρωθυπουργό της Χώρας κ. Κυριάκο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξη ΤΣΙΠΡΑ, έγινε και από τους δυο αναφορά σε διαχρονικά αιτήματα του συνδικαλιστικού μας κινήματος, σύμφωνα και με το διεκδικητικό πλαίσιο που θέσαμε υπόψη τους χθες.

Ειδικότερα, τέθηκαν θέματα όπως η αναβάθμιση της εκπαίδευσης, η χρήση καμερών κατά τη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων, η ενίσχυση του θεσμού του Συνηγόρου του Πολίτη, όσον αφορά στη διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής αυθαιρεσίας, η αξιοκρατική επιλογή της Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας από κοινοβουλευτική επιτροπή, ο ενιαίος τρόπος πρόσληψης αστυνομικών και άλλα.

Η Ομοσπονδία μας αναμένει την εξειδίκευση των ρυθμίσεων, ώστε στο πλαίσιο του διαλόγου να τοποθετηθεί αναλυτικότερα επί των προτάσεών μας, δεδομένου ότι αφορούν σημαντικές πτυχές της αστυνομικής λειτουργίας και της εργασίας του αστυνομικού προσωπικού, το οποίο εκπροσωπούμε και δικαιούται να εκφράζει την άποψή του πριν από οποιαδήποτε υιοθέτηση των πολιτικών που το αφορούν και πρέπει επιτέλους να θεσμοθετηθούν.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .