Μία γυναίκα και ένα λουλούδι ξεγύμνωσαν ένα κράτος δικαίου

Μία γυναίκα και ένα λουλούδι ξεγύμνωσαν ένα κράτος δικαίου

poasy

Αθήνα, 18 Νοεμβρίου 2020

Αρ. Πρωτ.: 602/7/7

 

Μία γυναίκα και ένα λουλούδι ξεγύμνωσαν ένα κράτος δικαίου

 

Η Ομοσπονδία με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα και την κριτική που δέχεται η Ελληνική Αστυνομία ως προς την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητά της, επισημαίνει ότι η αποστολή και οι ενέργειές της προβλέπονται με σαφείς νομοθετικές διατάξεις οι οποίες νομοθετούνται από την εκάστοτε νόμιμα εκλεγμένη Κυβέρνηση και ψηφίζονται από την Βουλή των Ελλήνων.                                          

Μέσα από αυτή την νομιμότητα οι αστυνομικοί καλούνται κάθε φορά να επιτελέσουν το καθήκον τους, αντιμετωπίζοντας πλείστες όσες δυσκολίες εξαιτίας όχι μόνο της επικινδυνότητας του επαγγέλματός τους, αλλά και λόγω των γνωστών πολιτικών - κομματικών αντιπαραθέσεων που αποτελούν την συνήθη πρακτική των τελευταίων ετών.                                                          

Η Ελληνική Αστυνομία ελέγχεται διαρκώς και ορθώς κατά την άποψή μας τόσο για τις πράξεις ή για τις τυχόν παραλείψεις της κάτι για το οποίο πολλές φορές και εμείς έχουμε ασκήσει σκληρή κριτική για αποφάσεις είτε της πολιτικής ή φυσικής ηγεσίας που προκαλούν προβλήματα, σύγχυση και αντιδράσεις όπως πράξαμε χθες για τα ακραία μέτρα της γενικής επιφυλακής.                                              

Στην προκειμένη περίπτωση η Ελληνική Αστυνομία κλήθηκε να εφαρμόσει τον νόμο και βρέθηκε ανάμεσα στις κομματικές συμπληγάδες  για μία ακόμη φορά. Το τραγικό όμως είναι ότι ορισμένοι προκειμένου να καλύψουν τα αδιέξοδά τους, επένδυσαν στην ανομία. Και το χειρότερο, εκφράζοντας όψιμο ενδιαφέρον για την επικίνδυνη έκθεση στον covid-19 των «μπάτσων», όπως αρέσκονται να αποκαλούν τους αστυνομικούς,  αναζητούν άλλοθι για την αποσιώπηση των δικών τους ευθυνών όσον αφορά την διάδοση της πανδημίας.

Η Ομοσπονδία μας όπως πρώτη ανέδειξε τους κινδύνους της πανδημίας και για το αστυνομικό προσωπικό, έτσι και τώρα θα συνεχίσει να καταγγέλλει την υποκρισία όσων προσπαθούν να κτίσουν καριέρα στις πλάτες της Ελληνίδας και του Έλληνα Αστυνομικού.         

 

Ας γνωρίζουν όλοι ότι διαθέτουμε και μνήμη και κρίση

         

Υ.Γ. Μία γυναίκα και ένα λουλούδι ήταν αρκετά για να αποκαλύψουν την ασυλία των «εκλεκτών» έναντι των πολιτών, σε ένα κράτος δικαίου.    

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος    

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .