Τα κοινωνικά προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με αποσπασματικά αστυνομικά μέτρα ή με αστυνομικές επεμβάσεις

Τα κοινωνικά προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με αποσπασματικά αστυνομικά μέτρα ή με αστυνομικές επεμβάσεις

poasy

Αθήνα, 02 Νοεμβρίου 2020

Αρ. Πρωτ.: 200/4/295

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η αποκρουστική εικόνα του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ ως «ομήρου» στο γραφείο του υπό τον ασφυκτικό κλοιό φασιστοειδών, αφυπνίζει συνειδήσεις και οπλίζει τα δημοκρατικά αντανακλαστικά του λαού μας για να μπει επιτέλους ένα τέλος στα απαράδεκτα φαινόμενα που εκδηλώνονται εντός κι εκτός πανεπιστημιακών χώρων από εγκληματικές συμμορίες με δήθεν προοδευτικό μανδύα δράσης.

Η Ομοσπονδία μας, έχει τοποθετηθεί πολλές φορές με αφορμή παρόμοια καταδικαστέα γεγονότα, ενώ στο πλαίσιο της συζήτησης που είχε γίνει στη Βουλή για την κατάργηση της ιδιότυπης ασυλίας, της οποίας έχαιραν οι συμμορίες αυτές στο παρελθόν, είχε χαιρετίσει την τροποποίηση της νομοθεσίας με στόχο τη θωράκιση της πανεπιστημιακής κοινότητας και την απρόσκοπτη λειτουργία των πανεπιστημιακών σχολών.

Επισήμανε όμως παράλληλα, την ευθύνη των ίδιων των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ως νομικών προσώπων, και προειδοποίησε ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν πρέπει να επωμιστεί μια ακόμα αρμοδιότητα - «πάρεργο», αλλά να ενδιαφερθεί για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς της στον τομέα της πρόληψης και της καταστολής του εγκλήματος. Ο εσωτερικός έλεγχος και η διατήρηση της κανονικότητας εντός των σχολών, είναι αρμοδιότητα ξένη προς την αποστολή του Σώματος. Τονίζουμε επίσης ότι, κανένα κοινωνικό πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με αποσπασματικά αστυνομικά μέτρα ή με αστυνομικές επεμβάσεις.

Η Ομοσπονδία καλεί τέλος την πολιτεία να αποτρέψει με τις αποφάσεις της τυχόν νέα στοχοποίηση του αστυνομικού λειτουργήματος, προστατεύοντας το ρόλο και την αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας, ως δημόσιας αστυνομικής αρχής που λειτουργεί όχι ως δυνάστης, αλλά ως υπηρέτης της ελληνικής κοινωνίας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .