Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταργείται η προϋπόθεση των 30 ετών ασφάλισης για τη χορήγηση του εφάπαξ

Καταργείται η προϋπόθεση των 30 ετών ασφάλισης για τη χορήγηση του εφάπαξ

poasy

Αθήνα, 21 Μαΐου 2020

Αρ. Πρωτ.: 509/7/10-β

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

Άλλο ένα διαχρονικό αίτημα της Ομοσπονδίας βρήκε θετική ανταπόκριση, δικαιώνοντας τον αγώνα μας, παρά τις αντίξοες συνθήκες και τις δυσκολίες που επέφερε στην καθημερινότητά μας η πανδημία του COVID-19.

Η θετική αυτή εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια των ενεργειών μας που οδήγησαν αρχικώς στην έκδοση της υπ’ αριθ. Φ.80020/οικ. 12029/Δ16/310 από 29-04-2020 εγκυκλίου του Υπουργού Εργασίας, κ. Ιωάννη ΒΡΟΥΤΣΗ (σχετική η υπ’ αριθ. 509/7/10 από 05-05-2020 ανακοίνωσή μας) και εν συνεχεία των παρεμβάσεων του Αντιπροέδρου Οικονομικών της Ομοσπονδίας και Μέλους του Δ.Σ. του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., κ. Βασίλη ΠΑΝΤΑΖΗ, προς τον Πρόεδρο του Ταμείου, Ταξίαρχο κ. Βασίλειο ΒΡΑΝΤΖΑ ειδικά για την κατάργηση των 30 ετών υποχρεωτικής ασφάλισης και την εναρμόνιση των διατάξεων του άρθρου 35 του ν.4387/2016, όπως αυτό τροποποιήθηκε πρόσφατα, στους Τομείς Πρόνοιας του Ταμείου μας.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τη χθεσινή απάντηση του Προέδρου του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. προς την Ομοσπονδία μας, καταργείται η προϋπόθεση των 30 ετών ασφάλισης στους Τομείς για τη χορήγηση εφάπαξ παροχής στους ασφαλισμένους του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., καθώς εξέλειπον οι λόγοι εφαρμογής της διάταξης αυτής, ενώ παράλληλα προωθείται η εναρμόνιση των θετικών ρυθμίσεων του άρθρου 31 του ν.4670/2020 (προϋποθέσεις χορήγησης εφάπαξ παροχής, διαδικασία επιστροφής ατομικών εισφορών, κ.λπ.).

Η Ομοσπονδία μας, ως η πολυπληθέστερη και αντιπροσωπευτικότερη συνδικαλιστική οργάνωση αστυνομικού προσωπικού κάθε βαθμίδας, συνεχίζει τη συνεργασία της με τη διοίκηση του Ταμείου, αλλά και με όλες τις διοικήσεις των Φορέων που τυγχάνουν ασφαλισμένοι οι συνάδελφοί μας  με στόχο την επίτευξη και άλλων μεταρρυθμιστικών αλλαγών επ’ ωφελεία των ασφαλισμένων του.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 

Σχετικά Άρθρα

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .