Δέσμευση Βρούτση στην ΠΟΑΣΥ: Κανένα τέκνο αστυνομικής οικογένειας δεν θα αποκλειστεί από τους σταθμούς

Δέσμευση Βρούτση στην ΠΟΑΣΥ: Κανένα τέκνο αστυνομικής οικογένειας δεν θα αποκλειστεί από τους σταθμούς

poasy

Αθήνα, 17 Ιουλίου 2019
Αρ. Πρωτ.: 305/10/2α

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στο πλαίσιο των ενεργειών της Ομοσπονδίας μας, αναφορικά με την εύρεση λύσης στο πρόβλημα του αποκλεισμού των τέκνων αστυνομικών από βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ., κ. Γρηγόριος ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, σήμερα, 17-07-2019, συναντήθηκε με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Ιωάννη ΒΡΟΥΤΣΗ και επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) Α.Ε., κ. Δημήτρη ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟ, προκειμένου να συζητήσει την επίλυση του εν λόγω ζητήματος.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας έθεσε αναλυτικά, τόσο στον κ. Υπουργό, όσο και στον Πρόεδρο της ΕΕΤΑΑ Α.Ε., το προαναφερόμενο πρόβλημα, γνωρίζοντάς τους παράλληλα ότι ο αποκλεισμός των τέκνων αστυνομικών από τους ως άνω σταθμούς δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του ίδιου του εργαζόμενου, αλλά στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε νομοθετικά και διοικητικά η προηγούμενη Κυβέρνηση τα δικαιούμενα, βάσει των αποφάσεων του ΣτΕ, αναδρομικά του.

Από την πλευρά του, ο κ. Υπουργός - αφού μας γνώρισε ότι έλαβε την επιστολή μας και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΕΕΤΑΑ Α.Ε. που συντάχθηκε με το δίκαιο του αιτήματός μας - δεσμεύτηκε ότι κανένα τέκνο αστυνομικής οικογένειας δεν θα αποκλειστεί από τους βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, λόγω υπέρβασης του ανάλογα την περίπτωση συνολικού οικογενειακού εισοδήματος από την προσμέτρηση σε αυτό του ποσού των αναδρομικών αποδοχών του ν.4575/2018. Επίσης, μας ενημέρωσε ότι οι δικαιούχοι της προαναφερόμενης δράσης συνάδελφοι συνεχίζουν να υποβάλλουν κανονικά τις ενστάσεις τους επί της διαδικασίας και σε έτερο χρόνο θα ενημερωθούν για τον τρόπο διευθέτησης του ζητήματος.  

Η Ομοσπονδία μας, έχοντας πάντα ψηλά τον θεσμό της οικογένειας, θα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις ενέργειες επίλυσης του προβλήματος αυτού, θα ενημερώνει τα μέλη της για τις εξελίξεις και σε περίπτωση μη τακτοποίησής του θα παρέμβει εκ νέου, σύμφωνα με τον θεσμικό της ρόλο.       

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος
  

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .