Ενημέρωση για τα εκκρεμή θέματα του Κλάδου μας από τον Αρχηγό του Σώματος

Ενημέρωση για τα εκκρεμή θέματα του Κλάδου μας από τον Αρχηγό του Σώματος

poasy

Αθήνα, 24 Δεκεμβρίου 2019
Αρ. Πρωτ.: 605/5/27

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Ομοσπονδίας μας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Π.Ο.ΑΣ.Υ., κ. Γρηγόριο ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ, πραγματοποίησε συνάντηση στο Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας με τον Αρχηγό του Σώματος, κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, μετά από αίτημά μας, προκειμένου να συζητήσουμε την πορεία των εκκρεμών θεσμικών αιτημάτων μας.

Ειδικότερα, επαναλάβαμε τις θέσεις της Ομοσπονδίας μας για τη βαθμολογική  εξέλιξη των αστυνομικών και την κατάργηση των διατάξεων που διαφοροποιήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση, χωρίς διαβούλευση με το συνδικαλιστικό μας κίνημα. Επίσης, αναφερθήκαμε στην τροποποίηση των διατάξεων που διακόπτουν, για λόγους υγείας ή συσσωρευμένου χρόνου ποινών, την παραμονή - πέραν του ορίου ηλικίας- στο Σώμα, του αστυνομικού προσωπικού, ενώ ζητήσαμε την εφαρμογή ενός αντικειμενικού και αδιάβλητου συστήματος μεταθέσεων, χωρίς εξαιρέσεις και παραθυράκια, όπως συμβαίνει στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων. Τέλος, τέθηκαν εκ νέου τα θεσμικά αιτήματα  που εμπεριέχονται στα ψηφίσματα των συνεδρίων της Ομοσπονδίας μας, καθώς και τα ζητήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το αστυνομικό προσωπικό.

Από την πλευρά του, ο κ. Αρχηγός, μας γνώρισε ότι οι επιτελικές Υπηρεσίες του Αρχηγείου, σε καθημερινή βάση, καταβάλουν, στο πλαίσιο πάντα των αρμοδιοτήτων τους, προσπάθειες αντιμετώπισης τόσο των εκτάκτων όσο και των χρόνιων προβλημάτων του αστυνομικού προσωπικού. Επίσης, μας ενημέρωσε ότι έχουν ήδη προωθηθεί προς την Πολιτική Ηγεσία του Σώματος τροποποιήσεις σε προεδρικά διατάγματα και ΚΥΑ, με θετικό πρόσημο, τόσο προς το ανθρώπινο δυναμικό, όσο και προς τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ τόνισε ότι κάποιες από αυτές είναι και αιτήματα της Ομοσπονδίας μας. Τέλος, μας γνώρισε ότι η προσπάθεια καλυτέρευσης των συνθηκών εργασίας των στελεχών του Σώματος και των παρεχόμενων προς τον πολίτη υπηρεσιών, είναι μια συνεχής προσπάθεια όπου κανένας δεν περισσεύει.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, παρακολουθεί και ενημερώνεται για τα ζητήματα που απασχολούν τους συναδέλφους και τις οικογένειές τους, στο πλαίσιο δε της συνδικαλιστικής της δράσης, συνεχίζει να παρεμβαίνει έγκαιρα και έγκυρα με στόχο τη λήψη των αναγκαίων αποφάσεων εκ μέρους των αρμοδίων.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .