Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένας ο στόχος: Το επικίνδυνο! Είμαστε όλοι ενωμένοι.

Ένας ο στόχος: Το επικίνδυνο! Είμαστε όλοι ενωμένοι.

omospondies pomens

Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2023

Αρ. Πρωτ.: 600/13/30α

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Κοινή σύσκεψη εργασίας είχαν στα γραφεία της ΠΟΑΣΥ σήμερα, 21 Φεβρουαρίου 2023, τα Προεδρεία των Ομοσπονδιών και Ενώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, κατά την οποία επήλθε σύγκλιση θέσεων και απόψεων όσον αφορά την περαιτέρω κοινή μας δράση για την επίλυση εκκρεμών αιτημάτων του συνόλου των στελεχών και του ένστολου δυναμικού της πατρίδας μας.

Ειδικότερα, αφού έγινε ανασκόπηση των κοινών προβλημάτων και των αιτημάτων των συναδέλφων και των συναδελφισσών που εκπροσωπούμε, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα κάτωθι:

-Στην θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας της εργασίας, ένα αίτημα διαχρονικό που επιτέλους πρέπει να λάβει οριστικά τη θετική του απάντηση, ως αναγνώριση της τεράστιας προσφοράς και των θυσιών του ανθρώπινου δυναμικού των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

-Στην αύξηση της ωριαίας αποζημίωσης της νυχτερινής εργασίας, η οποία παραμένει αμετάβλητη από το 2012.

-Στην εφαρμογή-εναρμόνιση της ισχύουσας νομοθεσίας για την αποζημίωση των εκτός έδρας μετακινήσεων (οδοιπορικά), που εξαιτίας των μνημονιακών νόμων και της αβελτηρίας που επεδείχθη, εξακολουθεί να προκαλεί οικονομική βλάβη στα μέλη μας.

-Στον καθορισμό του ποσού της εκλογικής αποζημίωσης και στην έγκαιρη καταβολή του λόγω της πρόσθετης εργασίας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των εθνικών εκλογών έτους 2023.

Για όλα αυτά τα καίριας σημασίας ζητήματα, αποφασίστηκε με πνεύμα ενότητας και αποφασιστικότητας, να ξεκινήσει άμεσα κύκλος ενημερωτικών συναντήσεων κατ’ αρχάς με τους αρμόδιους Υπουργούς, ήτοι, α) Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ, β) Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, γ) Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ και δ) Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ, με τελικό σημείο καθοριστικής συνάντησης, εκείνης που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Οικονομικών με τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών.

Σε περίπτωση που δεν τελεσφορήσουν οι συναντήσεις αυτές, με απτά και θετικά αποτελέσματα για κάθε ένα από τα προεκτεθέντα αιτήματα, αποφασίστηκε να υπάρξει νέα συνάντηση των Ομοσπονδιών και Ενώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, ούτως ώστε να καθοριστεί και δρομολογηθεί από κοινού η περαιτέρω στάση μας.

Οι Πρόεδροι

Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Π.Ο.ΑΞΙ.Α.
Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.
Ε.Α.Π.Σ.
Π.Ε.Α.Λ.Σ.
Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΒΕΛΛΙΟΣ Ανδρέας ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος ΤΣΙΑΝΟΣ Παναγιώτης ΤΣΙΓΚΑΣ Κωνσταντίνος
ΠΑΣΣΑΚΟΣ Σπυρίδων ΡΩΤΑΣ Δημήτριος

 


 

Για την καλύτερη εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιoύμε cookies .