Font Size

Cpanel

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

gg_poasy

Ευγενική χειρονομία

  Η Γραμματεία Γυναικών της ΠΟΑΣΥ σε συνεργασία με το σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας και την Αστυνομική Διεύθυνση, επισκέφθηκαν το Πουλίδειο Γηροκομείο και μοίρασαν τρόφιμα στους ηλικιωμένους.

  Τους αστυνομικούς υποδέχτηκε ο Διευθυντής του Γηροκομείου κ. Γιάννης Σπανάκης ο οποίος εκθειάζοντας την πρωτοβουλία αυτή τόνισε ότι «οι γιορτές συνοδεύονται κάθε χρόνο, κλασικά, με επισκέψεις, γιορτές, τραγούδια, χορούς, κάλαντα. Πάρα πολλοί σύλλογοι, ομάδες, σωματεία, έρχονται και προσφέρουν, έστω και το ελάχιστο. Αλλά εκείνο που περισσότερο ζητάμε εμείς είναι η χαρά και η προσωπική τους παρουσία για να βλέπουνε τους ηλικιωμένους».

  Η Αναπληρωτής Γραμματέας Γυναικών της ΠΟΑΣΥ κ. Ελένη Γκιουζένη, μιλώντας στους δημοσιογράφους για την εορταστική αυτή ευγενική χειρονομία, είπε μεταξύ άλλων: «Ήρθαμε στο Πουλίδειο Γηροκομείο για να μοιράσουμε κάποια τρόφιμα στους ηλικιωμένους και για να είμαστε κοντά τους αυτές τις μέρες. Όπως γνωρίζετε, είναι μέρες τις οποίες χαρακτηρίζουμε ως μέρες των παιδιών, αλλά δε θα πρέπει να ξεχνάμε και την τρίτη ηλικία. Προσφέραμε κάποια τρόφιμα, κάποια κρέατα συγκεκριμένα, κάποια πρωϊνά, φρούτα, λαχανικά και κάποια γλυκά για να τους κεράσουμε».

  gg_poasy

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Πραγματοποιήθηκε χθες, 19 Δεκεμβρίου 2012, στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Αθήνα, προγραμματισμένη συνεδρίαση της Γραμματείας Γυναικών με θέματα:

1. Αναβάθμιση της ιστοσελίδας της Γραμματείας Γυναικών.
2. Ασφαλιστικά θέματα.
3. Δημιουργία Παιδικών Σταθμών.
4. Ανακοίνωση υπηρεσίας.
5. Συνθήκες εργασίας.

deltio_typou_19-12-2012
  Κατά τη συζήτηση των παραπάνω θεμάτων αναδείχθηκε η αναγκαιότητα της αναβάθμισης της παρουσίασης των δραστηριοτήτων της Γραμματείας Γυναικών στο διαδικτυακό τόπο της Ομοσπονδίας www.poasy.gr, όπου υπάρχει ξεχωριστός χώρος για την ανάδειξη του προβληματισμού που αναπτύσσεται στο πλαίσιο της λειτουργίας της. Στόχος μας είναι να γίνει πιο ελκυστική η ιστοσελίδα και να καταγράφει τα προβλήματα των συναδελφισσών, αλλά και τις προτάσεις τους.

ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΓΗ 11

Καθήκοντα και ιδιαιτερότητες του γυναικείου αστυνομικού προσωπικού
του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης

Άρθρο 1
Γενικά καθήκοντα γυναικείου αστυνομικού προσωπικού

Το γυναικείο αστυνομικό προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας διατίθεται σ' όλες τις εσωτερικές και εξωτερικές υπηρεσίες και έχει όλα τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις, που έχει και το αστυνομικό προσωπικό από άνδρες, σύμφωνα με τις διακρίσεις και τους περιορισμούς των επόμενων άρθρων.

Άρθρο 2
Εκτέλεση επικίνδυνων καθηκόντων

Η εκτέλεση επικίνδυνων καθηκόντων από τις γυναίκες αστυνομικούς είναι επιτρεπτή μόνο με άνδρες αστυνομικούς.Επικίνδυνα καθήκοντα λογίζονται, ιδίως οι συλλήψεις δύστροπων φυγοδίκων και φυγοποίνων, συνοδείες αξιών, δημοσίου χρήματος και πειστηρίων, μεταγωγές κρατουμένων ανδρών, φρούρηση φυλακών, ενέδρες, μέτρα τάξης σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, μέτρα για αποκατάσταση της τάξης, νυκτερινή εξωτερική υπηρεσία από 22.00΄-06.00΄ ώρας και κάθε άλλη υπηρεσία, που από τις τοπικές συνθήκες κρίνεται επικίνδυνη.

Άρθρο 3
Υποχρεώσεις γυναικών αστυνομικών

Οι υποχρεώσεις των γυναικών αστυνομικών είναι ίδιες με τις αντίστοιχες των ανδρών αστυνομικών, με τις επιφυλάξεις των παραπάνω διατάξεων και ρυθμίζονται από τους οργανικούς νόμους, κανονισμούς και λοιπές διατάξεις και τις σχετικές διαταγές και οδηγίες, που εκδίδονται κάθε φορά από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΡΘΡΟ 1ο

ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΣΦΡΑΓΙΔΑ - ΕΔΡΑ

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. του άρ. του καταστατικού της ΠΟΑΣΥ ιδρύεται και λειτουργεί Γραμματεία Γυναικών με την επωνυμία «ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ» με έδρα την Αθήνα και γραφεία εντός του κτιρίου της ΠΟΑΣΥ, Μεσογείων 96. Η Γραμματεία Γυναικών λειτουργεί με βάση το καταστατική της ΠΟΑΣΥ και στα πλαίσια που αυτό ορίζει και με βάση τις διατάξεις του παρόντος.

Η Γραμματεία Γυναικών χρησιμοποιεί τη σφραγίδα της ΠΟΑΣΥ.

ΑΡΘΡΟ 2ο

Η Γραμματεία Γυναικών δεν τηρεί βιβλίο καθόσον δεν αποτελεί αυτόνομο τμήμα. Αντλεί στοιχεία από το αρχείο της ΠΟΑΣΥ και υποστηρίζεται από τη Γραμματεία αυτής. Δύναται προς υποβοήθηση του έγου της να τηρεί τα εξής βιβλία:

1. Βοηθητικό βιβλίο μητρώου μελών.
2. Βοηθητικό βιβλίο τοπιών κατά νομό επιτροπών.
3. Βιβλίο Συνεδριάσεων Γραμματείας.
4. Βιβλίο αλληλογραφίας.
5. Τα απαραίτητα κατά την κρίση της Γραμματείας βοηθητικά βιβλία. Τα ανωτέρω βιβλία αριθμούνται και θεωρούνται από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της ΠΟΑΣΥ.

Διοικητικό Συμβούλιο

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
Α/ΑΑξίωμα'ΟνοματεπώνυμοΈνωση
1 Γραμματέας Γυναικών ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Μαρία ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ
2 Αναπλ. Γραμματέας Γυναικών ΓΚΙΟΥΖΕΛΗ Ελένη ΚΑΒΑΛΑ
3 Οργανωτική Γραμματέας ΣΦΕΝΔΟΝΗ Θεοδώρα ΠΡΕΒΕΖΑ
4 Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων ΚΟΥΡΕΤΑ Αναστασία ΑΡΚΑΔΙΑ
5 Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων ΜΠΟΥΚΑ Βασιλική ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα