Font Size

Cpanel
  • Τελευταίες Ανακοινώσεις

  • Δημοφιλέστερες Ανακοινώσεις

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2010 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.
  • PDF

Παρέμβαση της Γραμματείας Γυναικών της ΠΟΑΣΥ στην 1η διεθνή συνδιάσκεψη γυναικών στη Χερσόνησο Κρήτης
Εισηγήτρια: Μαρία Γιαννακοπούλου

 ipa gg 2014

Θέμα: Τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν στην πορεία των χρόνων και τα δικαιώματα που χάθηκαν καταμεσής της κρίσης

  Θέλω να ευχαριστήσω το Ελληνικό Τμήμα της ΙΡΑ για την πρόσκληση στο 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Γυναικών Αστυνομικών. Και καθώς κοιτάζω το έμβλημα του συνεδρίου, καταλαβαίνω ότι μια τέτοια συνάντηση μόνο στην Κρήτη θα μπορούσε να ξεκινήσει. Η γυναίκα στην Κρήτη αγαπήθηκε και θεοποιήθηκε από αρχαιοτάτων χρόνων ως Σύμβολο γονιμότητας, δύναμης, κυριαρχίας, Ζωής. Γυναίκα, Μάνα και Θεά.

  Μέσα από αυτή τη συνάντηση λαμβάνω την ευκαιρία να δώσω εν συντομία στις συναδέλφισσες από τις άλλες χώρες μία γεύση από την καθημερινότητα και τη ζωή του Έλληνα Αστυνομικού. Ο Αστυνομικός, ως Έλληνας Πολίτης, απολαμβάνει μια σειρά δικαιωμάτων, κατοχυρωμένων από το Ελληνικό Σύνταγμα.

  Τα συνταγματικά δικαιώματα αφορούν τον ίδιο ως οντότητα και προσωπικότητα, και είναι:

  • PDF

 

ΗΜΕΡΙΔΑ
«Και οι Αστυνομικοί έχουν μάνες»

Παρέμβαση κας Λιάνας ΤΣΟΛΕΡΙΔΟΥ, μητέρας Αστυνομικού

  Κυρίες και Κύριοι,

  Επιτρέψτε μου να μην ακολουθήσω την κλασική συνήθεια των προσφωνήσεων. Χαίρομαι που είμαι μαζί σας και χαίρομαι διπλά που μου δώσατε αυτό το βήμα, για να εκφράσω, ως μάνα, τα συναισθήματά μου, τις απόψεις μου, τις ανησυχίες μου, τις σκέψεις μου και τους φόβους μου. Σας ευχαριστώ από καρδιάς γι' αυτήν την τιμή.

  Είμαι μια μάνα όπως όλες οι μάνες του κόσμου. Γεννήθηκα στην επαρχία, εκεί μεγάλωσα κι εκεί μένω. Μαζί με τον σύντροφο της ζωής μου, αγωνιστήκαμε για να φτιάξουμε τη ζωή μας και την οικογένεια μας. Παλέψαμε, εργαστήκαμε, κουραστήκαμε αλλά και χαρήκαμε προσπαθώντας πάντα να δώσουμε στα παιδιά μας όσα περισσότερα εφόδια μπορούσαμε για να φτιάξουν κι αυτά τη δική τους ζωή και να υλοποιήσουν τα δικά τους όνειρα κι επιθυμίες.

  Και το όνειρο του γιου μου ήταν να γίνει αστυνομικός. Ήταν εσωτερική του επιθυμία. Δεν έγινε αστυνομικός ούτε από ανάγκη, ούτε από πίεση, ούτε για κανέναν άλλο λόγο. Πίστευε πως μέσα από αυτό το επάγγελμα θα μπορούσε να προσφέρει πολλά περισσότερα στον άνθρωπο και στην κοινωνία.

  Σαν μάνα, προσπάθησα, δεν ξέρω βέβαια πόσο τα κατάφερα, να του μάθω να έχει κρίση χωρίς να κατακρίνει. Να αξιώνει τις στιγμές και τις πράξεις του χωρίς να απαξιώνει. Να προτιμά τη δίκαιη φτώχεια παρά τα άδικα πλούτη.

  Να μην υπερηφανεύεται για πράξεις που μπορεί να πράξουν και οι ασήμαντοι, αλλά για την αρετή, της οποίας δεν μετέχουν οι κακοί. Να πικραίνεται, να πονά, να ματώνει στο βωμό της αλήθειας και της προσφοράς χωρίς να κάνει πίσω.

  • PDF

 

ΗΜΕΡΙΔΑ
«Και οι Αστυνομικοί έχουν μάνες»

Ομιλία Γραμματέως Γυναικών της ΠΟΑΣΥ κας Μαρίας ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Από την αγωνία της νιότης στον Γολγοθά της επιβίωσης

  Ποια είναι Μάνα; Εκείνη που βιώνει το θαύμα της γέννησης; Εκείνη αναλαμβάνει εφ' όρου ζωής την ευθύνη να μεγαλώσει και να γαλουχήσει έναν άνθρωπο; Ο ρόλος της, μεγάλος για ολόκληρη την Ανθρωπότητα. Ένα ταξίδι η ζωή της στο άγνωστο. Μαθαίνει στο παιδί της τα πρώτα βήματα, τις πρώτες λέξεις, τις αξίες και τα ιδανικά της ζωής. Φύλακας Άγγελος, Άγρυπνος Φρουρός. Αρωγός στις επιθυμίες. Κάτω από τα φτερά της μεγαλώνει το καλό της, προετοιμάζοντάς το για την ώρα που θα ανοίξει τα δικά του φτερά και θα πετάξει για το ταξίδι της ζωής. Τα εχέγγυα για τον καλό δρόμο του τα προσφέρει από την πρώτη του στιγμή.

  Και το λουλούδι άνθισε!

  Μπροστά του ο δρόμος της επιλογής! Ποιό είναι εκείνο το επάγγελμα που θα επιλέξει; Πόσο καθοριστική είναι η στήριξη της μάνας, αλλά και της οικογένειας, στην επιλογή αυτή; Και η επιλογή ακούστηκε σαν καταδικαστική απόφαση: "Αστυνομικός θέλω να γίνω!" Ακόμα και για τις οικογένειες, που στα μέλη τους υπάρχει αστυνομικός, η είδηση πέφτει βαριά. Και ίσως είναι εκείνες οι οικογένειες, που προσπαθούν να μεταπείσουν το παιδί τους να επιλέξει κάτι διαφορετικό. Έχω προσωπική εμπειρία.

  Ένεκα της δεινής οικονομικής θέσης που βρίσκεται η χώρα, η προετοιμασία για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θυμίζει ζυγό για τη μέση ελληνική οικογένεια. Φροντιστήρια, βιβλία, ένα κουτσό εκπαιδευτικό σύστημα που θα ξεζουμίσει την άδεια τσέπη του ελληνικού νοικοκυριού. Ο λογιστής της οικογένειας, η μάνα, θα εγκρίνει τις δαπάνες για την προετοιμασία. Πενιχρά τα έσοδα του οικογενειακού προϋπολογισμού. Η μάνα, όμως, ξέρει... Θα μειώσει στο ελάχιστο τις κάποιες οικογενειακές ανάγκες και θα εξαλείψει εντελώς τις δικές της, ώστε να δώσει στο σπλάχνο της τα εφόδια που χρειάζεται. Αλλά αστυνομικός; Δεν μπορούσε να πει: Γιατρός; Είναι οι κρυφές της σκέψεις.

Είσαι Εδώ : ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ