Font Size

Cpanel
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2010 JoomlaWorks, a business unit of Nuevvo Webware Ltd.

Τοποθέτηση της Αντιπροσώπου Ε.Α.Υ. Καβάλας και Αναπληρώτριας Γραμματέα της Γραμματείας Γυναικών της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Γκιουζέλη Ελένης

  • PDF

giouzeli 24
Αντιπρόσωπος Ε.Α.Υ. Καβάλας
Αναπλ. Γραμ. της Γραμματείας Γυναικών Π.Ο.ΑΣ.Υ.
ΓΚΙΟΥΖΕΛΗ Ελένη

Η νέα γενιά αστυνομικών και τα προβλήματά της

  Συναδέλφισσες και συνάδελφοι καλησπέρα,

  Εμείς οι νέοι αστυνομικοί της γενιάς των 40 ετών ασφάλισης, μεταφέρουμε τον αγωνιστικό μας χαιρετισμό, δηλώνοντας «παρών» στις εργασίες του 24ου Πανελλαδικού Συνεδρίου της Π.Ο.Α.Σ.Υ. και ευχόμαστε τα συμπεράσματα που θα βγουν από αυτό να είναι χρήσιμα και ωφέλιμα για το καλό της κοινωνίας, των πολιτών και των αστυνομικών.

  Στο σύντομο χρόνο που έχω στη διάθεσή μου, θέλω να καταθέσω τις θέσεις και τις απόψεις που προβληματίζουν εμάς τους νέους και αποτελούν αντικείμενο απαίτησης από τη διοίκησή σας, ζητώντας παράλληλα «συγνώμη» σ' αυτούς που ενδεχομένως να πικράνω με τα λεγόμενά μου, όμως δυστυχώς ο μόνος τρόπος να είσαι αρεστός σε όλους είναι να μην ασχολείσαι με κανέναν και με τίποτε.

  Εμείς οι νέοι αστυνομικοί ξεκινάμε από την απαίτηση για άμεση και πλήρη συμμόρφωση της Κυβέρνησης με τις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές που επιβλήθηκαν με το νόμο 4093/2012, και ψαλίδισαν τις ήδη μικρές μας αποδοχές.

  Εμείς οι νέοι συνάδελφοι των «Βαλκανικών Μισθών», οραματιζόμαστε ένα μισθολόγιο με πλήρη απαγκίστρωση από το στρατό, που να είναι δίκαιο, χωρίς ανισότητες, και να δίνει όραμα και προοπτική στην οικονομική αναβάθμιση των αστυνομικών, και ειδικότερα των νέων χαμηλόβαθμων συναδέλφων μας.

  • PDF

Παρέμβαση της Γραμματείας Γυναικών της ΠΟΑΣΥ στην 1η διεθνή συνδιάσκεψη γυναικών στη Χερσόνησο Κρήτης
Εισηγήτρια: Μαρία Γιαννακοπούλου

 ipa gg 2014

Θέμα: Τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν στην πορεία των χρόνων και τα δικαιώματα που χάθηκαν καταμεσής της κρίσης

  Θέλω να ευχαριστήσω το Ελληνικό Τμήμα της ΙΡΑ για την πρόσκληση στο 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Γυναικών Αστυνομικών. Και καθώς κοιτάζω το έμβλημα του συνεδρίου, καταλαβαίνω ότι μια τέτοια συνάντηση μόνο στην Κρήτη θα μπορούσε να ξεκινήσει. Η γυναίκα στην Κρήτη αγαπήθηκε και θεοποιήθηκε από αρχαιοτάτων χρόνων ως Σύμβολο γονιμότητας, δύναμης, κυριαρχίας, Ζωής. Γυναίκα, Μάνα και Θεά.

  Μέσα από αυτή τη συνάντηση λαμβάνω την ευκαιρία να δώσω εν συντομία στις συναδέλφισσες από τις άλλες χώρες μία γεύση από την καθημερινότητα και τη ζωή του Έλληνα Αστυνομικού. Ο Αστυνομικός, ως Έλληνας Πολίτης, απολαμβάνει μια σειρά δικαιωμάτων, κατοχυρωμένων από το Ελληνικό Σύνταγμα.

  Τα συνταγματικά δικαιώματα αφορούν τον ίδιο ως οντότητα και προσωπικότητα, και είναι:

  • PDF

 

ΗΜΕΡΙΔΑ
«Και οι Αστυνομικοί έχουν μάνες»

Παρέμβαση κας Λιάνας ΤΣΟΛΕΡΙΔΟΥ, μητέρας Αστυνομικού

  Κυρίες και Κύριοι,

  Επιτρέψτε μου να μην ακολουθήσω την κλασική συνήθεια των προσφωνήσεων. Χαίρομαι που είμαι μαζί σας και χαίρομαι διπλά που μου δώσατε αυτό το βήμα, για να εκφράσω, ως μάνα, τα συναισθήματά μου, τις απόψεις μου, τις ανησυχίες μου, τις σκέψεις μου και τους φόβους μου. Σας ευχαριστώ από καρδιάς γι' αυτήν την τιμή.

  Είμαι μια μάνα όπως όλες οι μάνες του κόσμου. Γεννήθηκα στην επαρχία, εκεί μεγάλωσα κι εκεί μένω. Μαζί με τον σύντροφο της ζωής μου, αγωνιστήκαμε για να φτιάξουμε τη ζωή μας και την οικογένεια μας. Παλέψαμε, εργαστήκαμε, κουραστήκαμε αλλά και χαρήκαμε προσπαθώντας πάντα να δώσουμε στα παιδιά μας όσα περισσότερα εφόδια μπορούσαμε για να φτιάξουν κι αυτά τη δική τους ζωή και να υλοποιήσουν τα δικά τους όνειρα κι επιθυμίες.

  Και το όνειρο του γιου μου ήταν να γίνει αστυνομικός. Ήταν εσωτερική του επιθυμία. Δεν έγινε αστυνομικός ούτε από ανάγκη, ούτε από πίεση, ούτε για κανέναν άλλο λόγο. Πίστευε πως μέσα από αυτό το επάγγελμα θα μπορούσε να προσφέρει πολλά περισσότερα στον άνθρωπο και στην κοινωνία.

  Σαν μάνα, προσπάθησα, δεν ξέρω βέβαια πόσο τα κατάφερα, να του μάθω να έχει κρίση χωρίς να κατακρίνει. Να αξιώνει τις στιγμές και τις πράξεις του χωρίς να απαξιώνει. Να προτιμά τη δίκαιη φτώχεια παρά τα άδικα πλούτη.

  Να μην υπερηφανεύεται για πράξεις που μπορεί να πράξουν και οι ασήμαντοι, αλλά για την αρετή, της οποίας δεν μετέχουν οι κακοί. Να πικραίνεται, να πονά, να ματώνει στο βωμό της αλήθειας και της προσφοράς χωρίς να κάνει πίσω.

Είσαι Εδώ : ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ