Font Size

Cpanel

Συνάντηση Π.Ο.ΑΣ.Υ. - Π.Ο.ΑΞΙ.Α. με ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο

shmata_poasy-poaxia

Αθήνα 12 Ioυλίου 2012
Αριθ. Πρωτ.: 605/4/38

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Συναντήθηκαν σήμερα 12-7-2012 στη Βουλή, τα Προεδρεία των Ομοσπονδιών μας με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ κ. Δημήτρη Τσουκαλά, κ. Στάθη Παναγούλη και κα. Μαίρη Διακάκη παρόντων μεταξύ άλλων και των στελεχών του τομέα του κόμματος για τα Σώματα Ασφαλείας κ Κώστα Ήσυχου και κ. Ιωάννη Χατζηαντωνίου, για μια πρώτη ενημέρωση της νέας αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής για τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους αστυνομικούς και τον Οργανισμό που υπηρετούν.
    Από πλευράς των Ομοσπονδιών μεταφέρθηκε η έντονη ανησυχία και αγανάκτηση των αστυνομικών για ενδεχόμενες νέες περικοπές των αποδοχών τους - όπως αποτυπώθηκε σε σχετική επιστολή προς τους Αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων - αλλά και η αποφασιστικότητά τους για σθεναρή αντιμετώπιση μιας τέτοιας κυβερνητικής αναδίπλωσης σε σχέση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις.

syriza_12-7-2012b

   Αναλύθηκαν εμπεριστατωμένα οι συντριπτικές περικοπές που ήδη έχουν υποστεί οι ένστολοι , η πλειοψηφία των οποίων αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της καθημερινής διαβίωσης και στιγματίσθηκε η συνεχιζόμενη λειτουργική ανεπάρκεια των Υπηρεσιών λόγω της απίσχνασης των διατιθέμενων κονδυλίων. Στο πλαίσιο αυτό καταγγέλθηκε η επιδρομή μέσω του «κουρέματος» στα αποθεματικά του Ιδρύματος Εξοχών της Ελληνικής Αστυνομίας στο οποίο υπάγεται ο ερανικός λογαριασμός ενίσχυσης αναξιοπαθούντων αστυνομικών, με αντίστοιχη αναφορά στα ασφαλιστικά μας ταμεία. Καίρια ζητήματα όπως των κρίσεων-προαγωγών και της ανάδειξης της Αστυνομικής Ηγεσίας, της αποκλειστικής εισαγωγής στο Σώμα μέσω του συστήματος των πανελλαδικών εξετάσεων, της αναβάθμισης της εκπαίδευσης με την ισοπεδωτική μεταχείριση των δοκίμων ως Stage αστυφύλακες αλλά και μια σειρά καθημερινών υπηρεσιακών προβλημάτων που ταλανίζουν τους συναδέλφους απαιτείται να αποτελέσουν αντικείμενο μιας διακομματικής επιτροπής - πάγιο αίτημά μας - που επιβάλλεται να συσταθεί με μόνιμο χαρακτήρα, για την αντιμετώπισή τους και την ανασυγκρότηση της Αστυνομίας με όρους κοινωνίας πριν αυτή υποκατασταθεί από ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας και γιγαντωθούν φαινόμενα αντιποίησης του ρόλου της.
     Το ερώτημα «τι αστυνομία θέλουμε και για τι τη θέλουμε» πρέπει να τύχει ξεκάθαρης απάντησης τόσο από τα πολιτικά κόμματα όσο και από την ίδια την κοινωνία ώστε η αστυνομία να καλύπτει και να ικανοποιεί τις ανάγκες των πολιτών για ασφάλεια και να μην χρησιμοποιείται ως κατασταλτικός μηχανισμός κοινωνικών αντιδράσεων που προκαλούν ανάλγητες πολιτικές.

syriza_12-7-2012a
   Από πλευράς των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ότι η διαχρονική συνεργασία και ο εποικοδομητικός διάλογος με τις Ομοσπονδίες μας, υιοθετώντας σε μεγάλο βαθμό τις θέσεις μας, συμβάλει στην εξεύρεση της καταλληλότερης προώθησης των ζητημάτων που μας αφορούν στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής δυνατότητας του κόμματος. Δήλωσαν δε την συμπαράστασή τους στον αγώνα μας - όπως τον προαναφέραμε - κατά των δυσβάσταχτων περικοπών μεταφέροντας με τη σειρά τους την ανησυχία τους ότι τα καθοριζόμενα νέα μέτρα των 3 δις. δεν θα τα πληρώσει "η φοροδιαφυγή" αλλά οι εργαζόμενοι. Τάσσονται υπέρ της σύστασης Διακομματικής Επιτροπής με γνώμονα το ότι πιστεύουν στην αστυνομία και όχι στην αστυνομοκρατία, στιγματίζοντας τις φιλελεύθερες πολιτικές που θυματοποιούν τους αστυνομικούς και την αστυνομία, στρέφοντας εναντίον της την κοινή γνώμη με στόχο την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου αγαθού της ασφάλειας και την μετατροπή του σε επιχειρηματική δραστηριότητα. Επεσήμαναν δε ότι εάν δεν υπάρξει εκσυγχρονισμός και συγκεκριμένη οικονομική επένδυση στην υλικοτεχνική αναβάθμιση του Οργανισμού δεν μπορεί να υπάρξει πάταξη της εγκληματικότητας.
   Από τις Ομοσπονδίες μας ζήτησαν να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να φέρουμε κοντά την αστυνομία με την κοινωνία που είναι ένα κομμάτι της, για να βρίσκεται κοντά στον πολίτη και όχι απέναντί του τώρα, περισσότερο από ποτέ, που πλήττεται από την φτώχεια, την ανέχεια και την ανεργία και ισχυροποιείται η επίθεση που δέχεται κατά της επιβίωσής του.

ypografes_poasy-poaxia

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα