Font Size

Cpanel

Νέος Συνδικαλιστικός Νόμος - Εφαρμογή

poasy

Αθήνα 28 Μαΐου 2012
Αρ. Πρωτ.:200/1/12α

Προς : Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

    Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

   Με αφορμή επιστολή Πρωτοβάθμιας Ένωσης, σχετικά με την πιστή εφαρμογή του άρθρου 18 του Ν.3938/2011, η Π.Ο.ΑΣ.Υ. επιθυμεί να ενημερώσει όλα τα μέλη της για τα κάτωθι:
  1) Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας, όπως αυτό εκφράστηκε μέσα από επανειλημμένες αποφάσεις του Συνεδρίου μας ήταν η μαζικότερη και πλέον αντιπροσωπευτική οργάνωση του Συνδικαλιστικού Κινήματος των Αστυνομικών Υπαλλήλων, στα πλαίσια των αρχών της Δημοκρατίας. Το χρόνιο αυτό αίτημα ικανοποιήθηκε μετά την ψήφιση του άρθρου 18 του Ν.3938/2011, με το οποίο μεταξύ άλλων εισήχθη για πρώτη φορά στις εκλογικές διαδικασίες τόσο των Ενώσεων όσο και της Ομοσπονδίας, το σύστημα της απλής αναλογικής.
   2) Ο νέος Νόμος υποχρέωσε τόσο την Ομοσπονδία όσο και τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις, αφενός να προβούν στην τροποποίηση των καταστατικών τους, αφετέρου να προχωρήσουν σε ανάδειξη των οργάνων τους και των αντιπροσώπων τους για το Συνέδριο μέσω του συστήματος της απλής αναλογικής και βάσει των νέων τροποποιημένων καταστατικών τους. Γνωρίζουμε, βέβαια, ότι η προσπάθεια αυτή ήταν για όλες τις Ενώσεις αλλά και για την Ομοσπονδία χρονοβόρα και όπως συμβαίνει πάντοτε όταν εφαρμόζεται για πρώτη φορά ένα νέο σύστημα, ενδέχεται να αντιμετωπιστούν επιμέρους προβλήματα στην πράξη.
   3) Οι περισσότερες Ενώσεις έχουν ήδη ολοκληρώσει την εναρμόνιση των καταστατικών τους με βάση τις διατάξεις του άρθρου 18 του Ν.3938/2011 και έχουν προβεί στην ανάδειξη των αντιπροσώπων τους για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας, όπως ορίζει ο Νόμος. Σε κάθε περίπτωση, μέχρι και την ημέρα της διεξαγωγής του Συνεδρίου οι Ενώσεις πρέπει να αποστείλουν τα αναγκαία δικαιολογητικά προς την Ομοσπονδία προκειμένου να καταστεί εφικτή η συμμετοχή τους στο Συνέδριο.
  4) Όσον αφορά στην παρουσία μελών της Διοικήσεως της Ομοσπονδίας σε Γενικές Συνελεύσεις Ενώσεων, οι οποίες δεν έχουν ακόμα συμμορφωθεί με τον Νόμο, όπως αναφέρει το ως άνω έγγραφο, πρέπει αφενός να καταστεί σαφές, ότι η Ομοσπονδία δεν μπορεί ακόμα να γνωρίζει ποιες Ενώσεις έχουν συμμορφωθεί με τις διατάξεις του Ν.3938/2011, αφού η διαδικασία αποστολής των δικαιολογητικών των Ενώσεων συνεχίζεται ακόμα και θα συνεχιστεί όλο το επόμενο διάστημα, αφετέρου μεταξύ των υποχρεώσεών μας ως συνδικαλιστικός φορέας είναι και η στήριξη και παροχή βοήθειας σε όλες τις ενώσεις-μέλη μας, οι οποίες ζητούν την συνδρομή μας. Ακόμα δε και η ίδια η συναδελφικότητα μεταξύ μας επιβάλλει, ότι καμία Πρωτοβάθμια Οργάνωση και κανένας συνάδελφος δεν μπορεί να μείνει χωρίς την συμπαράσταση και την συνδρομή όλων μας, στις δύσκολες εποχές που διανύουμε.
   5) Τέλος, επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές ότι η Ομοσπονδία ως θεματοφύλακας της νομιμότητας, είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει πλήρως τις διατάξεις του Νόμου και του καταστατικού μας, προκειμένου να εξασφαλίσει ότι η διοίκηση που θα εκλεγεί μέσω του Συνεδρίου μας, θα είναι ισχυρή, απρόσβλητη και ικανή να προασπίσει τα δικαιώματα όλων των συναδέλφων μας. Είναι στο χέρι όλων μας το επικείμενο Συνέδριο να διεξαχθεί σε κλίμα ενότητας, συναδελφικότητας και αλληλεγγύης, πάντοτε εντός των πλαισίων, που έχει χαράξει ο Νόμος 3938/2011 και το νέο καταστατικό μας.

ypografes-poasy

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα