Font Size

Cpanel

Απάντηση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε έγγραφο των Ομοσπονδιών μας για τα προβλήματα των Σωμάτων Ασφαλείας

shmata_poasy-poaxia

Αθήνα 17 Μαΐου 2012
Αρ. Πρωτ.: 201/1/28θ

Προς: Τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Martin Schulz

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

  Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και την άμεση απάντησή σας στην κοινή επιστολή των Ομοσπονδιών των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας της χώρας μας, την οποία σας επιδώσαμε στις 28 Φεβρουαρίου 2012 κατά την επίσημη επίσκεψή σας στην Αθήνα και την ομιλία σας ενώπιον των Ελλήνων Βουλευτών.

  Την ίδια ημέρα, το συνδικαλιστικό μας κίνημα είχε εκφράσει για μια ακόμα φορά την έντονη διαμαρτυρία του στα μέτρα λιτότητας που προώθησαν οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών και ήταν υποχρέωσή μας να θέσουμε υπόψη σας την καθολική αγανάκτηση των συναδέλφων μας και κυρίως την διάχυτη αγωνία τους για το τι μέλλει γενέσθαι.

  Μας ικανοποιεί το γεγονός ότι αναγνωρίζετε το ατελέσφορο της πολιτικής που ακολουθήθηκε και συμφωνούμε με τη θέση σας ότι πρέπει να υπάρξουν μέτρα οικονομικής ανάπτυξης για τη δημιουργία θέσεων αξιοπρεπούς απασχόλησης και για την κοινωνική πρόοδο.

  Ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσετε να εκφράζετε εμπράκτως το ενδιαφέρον και την αλληλεγγύη των λαών της Ευρώπης προς τον πολύπαθο Ελληνικό Λαό, αναγνωρίζοντας την συμβολή του στην οικοδόμηση σταθερών και καλών σχέσεων στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο, επωφελία των εργαζομένων και όχι προς όφελος της διεθνούς τοκογλυφίας και της ανεξέλεγκτης λειτουργίας των λεγόμενων αγορών.

  Επιτέλους, πρέπει να οικοδομηθούν υγιείς οικονομικές δραστηριότητες σε καθεστώς πλήρους διαφάνειας και ελέγχου έτσι ώστε να μηδενιστούν και να ακυρωθούν στην πράξη οι εκρηκτικές καταστάσεις που τείνουν να επεκταθούν στην Ευρώπη με απρόβλεπτες πράγματι συνέπειες.

  Εμείς ως ένστολοι εργαζόμενοι στον ευαίσθητο χώρο της ασφάλειας, σας διαβεβαιώνουμε ότι αγωνιζόμαστε για να νιώθει ασφαλής κάθε πολίτης. Όταν όμως οι ίδιοι οι θεσμοί απαξιώνονται και ο πολίτης νιώθει ότι εμπαίζεται, αντιλαμβάνεστε κι εσείς ότι ο ρόλος μας είναι περιορισμένος και σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις λειτουργίες άλλων θεσμικών οργάνων.

Με εκτίμηση

ypografes_poasy-poaxia

Martin_Schulz_17_5_12a

Martin_Schulz_17_5_12b

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα