Font Size

Cpanel

Συνεδρίαση Ομοσπονδιών Σωμάτων Ασφαλείας για την κλιμάκωση του αγώνα

omospondies_logo

Αθήνα 16 Φεβρουαρίου 2012
Αρ. Πρωτ: 500/1/16β

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Συνεδρίασαν σήμερα τα προεδρεία των Ομοσπονδιών και των Ενώσεων των Αστυνομικών, των Πυροσβεστών και των Λιμενικών με αντικείμενο την κλιμάκωση του αγώνα μας και τους τρόπους αντίδρασης μετά το ψηφισθέν νέο μνημόνιο, τις περικοπές που προβλέπονται στα ειδικά μισθολόγια και ιδίως τα όσα δημοσιοποιούνται σχετικά με αυτά, αναφορικά με το ύψος των περικοπών και το χρόνο εφαρμογής των.
    Προς τούτο, οι συνδικαλιστικοί μας φορείς αποφάσισαν να ζητήσουν κατ' αρχάς εντός της προσεχούς εβδομάδας συναντήσεις με τους αρμόδιους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών προκειμένου να μας ενημερώσουν για τις θέσεις τους για το ζέον αυτό ζήτημα.
   Ως γνωστόν, έχουμε ήδη καταλήξει σε κοινή, εμπεριστατωμένη και πλήρως κοστολογημένη πρόταση για ένα νέο μισθολόγιο και η οποία, όπως τονίστηκε, θα αποτελεί για μας την κόκκινη γραμμή άμυνας στις συνεχιζόμενες αποφάσεις που απαξιώνουν τον ένστολο και το λειτούργημά του. Η περαιτέρω δε αγωνιστική πορεία του συνδικαλιστικού μας κινήματος θα καθοριστεί τις προσεχείς ημέρες, ανάλογα με τις απαντήσεις που θα δοθούν εκ μέρους της κυβέρνησης.
    Σε κάθε περίπτωση καθιστούμε σαφές ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ούτε βήμα πίσω, καθώς από το 2009 οι ένστολοι έχουμε υποστεί μειώσεις και περικοπές που αγγίζουν ή και ξεπερνούν το 30% των αποδοχών μας.
   Οι απροκάλυπτες «διαταγές» της τρόικας που αποθρασυσμένα ζητούν περαιτέρω φτωχοποίηση και εξαθλίωση του ελληνικού λαού πρέπει να λάβουν τέλος και την αρχή θα την κάνουν οι ένστολοι, αρνούμενοι να δεχθούν την υπηρεσιακή και προσωπική τους καταδίκη.
                                      Ως εδώ και μη παρέκει με τους ... «σωτήρες μας !»

ypografes_omospondion3

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα