Font Size

Cpanel

poasy

Αθήνα 13 Φεβρουαρίου 2012
Αρ. Πρωτ.:302/9/36α

Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας\
          Αντιστράτηγο κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο

Κοιν.: 1) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
              κ. ΠΑΠΟΥΤΣΗ Χρήστο
          2) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη
              κ. ΟΘΩΝΑ Μανώλη
          3) Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
              κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ελευθέριο
          4) Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος
              Αντιστράτηγο κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ Δημήτριο
          5) Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Θεσσαλίας
              Υποστράτηγο κ. ΧΑΛΑΤΣΗ Βασίλειο
          6) Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Λάρισας – Μαγνησίας – Τρικάλων - Καρδίτσας
          7) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Θέμα: «Καταστρατήγηση χρόνου εργασίας αστυνομικού προσωπικού»

    Κύριε Αρχηγέ,

   Επιβάλλεται δυστυχώς, για μία ακόμη φορά να επανέλθουμε στο ζήτημα της μη τήρησης των διατάξεων του Π.Δ 394/01 που αφορά τον χρόνο εργασίας του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας. Συγκεκριμένα, για την καταπόνηση και υπεραπασχόληση του αστυνομικού προσωπικού στην αντιμετώπιση έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών όπως των μέτρων τάξης που διατάχθηκαν συνάδελφοι να λάβουν στα εργοστάσια Χαλουβουργίας Ελλάδος (ΒΙΠΕ Βόλου), όπου δήθεν απαιτούνταν διαρκής και αυξημένη παρουσία αστυνομικής δύναμης, καθότι υπήρχαν υπόνοιες για μετακινούμενους από Αθήνα διαδηλωτές που θα διαδήλωναν μπροστά από το εργοστάσιο (σύμφωνα με έγγραφο του εργοστασίου).
    Το γεγονός αυτό καταγγέλλουν με το επισυναπτόμενο από 5/2/2012 έγγραφό τους οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Λάρισας – Μαγνησίας – Τρικάλων - Καρδίτσας, ότι δηλαδή ενώ είχε ανακοινωθεί κανονικά η διεξαγωγή της υπηρεσίας για τις επόμενες ημέρες έως τις 14.00 ώρα της 3/2/2012, την 19.15 ώρα της ιδίας ημέρας εκδόθηκε διαταγή από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας με την οποία ζητούνταν ενίσχυση με διμοιρίες από όλους τους Νομούς της Θεσσαλίας για λήψη μέτρων έξω από το προαναφερθέν εργοστάσιο.
    Ως συνέπεια παρατηρήθηκε το φαινόμενο οι συνάδελφοι που είχαν εκτελέσει πρωινή υπηρεσία την ίδια ημέρα να εκτελέσουν και βραδινή, οι απογευματινοί να εκτελέσουν και βραδινή βάρδια, ενώ ακόμα και πλήρωμα περιπολικού διέκοψε την περιπολία του για να παραστεί στα μέτρα τάξης μπροστά στο εργοστάσιο με αποτέλεσμα όλη η περιοχή να μην αστυνομεύεται. Όλα αυτά έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας, όταν δόθηκε και η αποδέσμευση αφού τα υποτιθέμενα άτομα δεν προσήλθαν ποτέ στο χώρο.
    Αυτό σε συνδυασμό και με την απαξιωτική αντιμετώπιση των συναδέλφων από την ελλειπή διοικητική μέριμνα, αφήνουν έκθετη την Διοίκηση.
    Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα, παρουσιάζονται και επαναλαμβάνονται συνεχείς παραβιάσεις των διατάξεων του Π.Δ. 394/2001 από πλευράς των Προϊσταμένων Υπηρεσιών, χωρίς ο όποιος έλεγχος να καταλήγει και στον καταλογισμό ευθυνών στους υπευθύνους.
    Κύριε Αρχηγέ,
    Παρακαλούμε για την καθοριστική παρέμβασή σας, ώστε οι Διοικούντες να τηρούν απαρέγκλιτα τις διατάξεις του Π.Δ. 394/01, έχοντας από μέρους μας εδραία την πεποίθηση ότι επιτέλους θα υπάρξει και άμεσος καταλογισμός ευθυνών σε αυτούς που καταστρατήγησαν και καταστρατηγούν τις θεσμοθετημένες διατάξεις, με παράλληλη ενημέρωσή μας.

ypografes-poasy
302-9-36a sel1
302-9-36a sel2

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα