Font Size

Cpanel

Αίτημα συνάντησης με τον Υπουργό Εργασίας για το ΕΦΑΠΑΞ του ΤΕΑΠΑΣΑ

poasy

Αθήνα 17 Ιανουαρίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 605/13/27δ

Προς: Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
          κ. Γεώργιο ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ
Κοιν.: Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Κύριε Υπουργέ,

  Σε συνέχεια παλαιότερων επιστολών μας (σχετ.: υπ' αριθμ. 605/13/27 από 30/09/11, υπ' αριθμ. 605/13/27α από 13/10/11, υπ' αριθμ. 605/13/27γ από 22/12/11) για την επίλυση σημαντικών αιτημάτων των χιλιάδων αστυνομικών υπαλλήλων, επανερχόμαστε σήμερα προκειμένου να σας ζητήσουμε να δεχθείτε και να ακούσετε άμεσα το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανό μας.

  Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου, ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν εκτενώς είναι και η απόφαση του ΤΕΑΠΑΣΑ αναφορικά με την χορήγηση του εφάπαξ στους δικαιούχους, μόνο μετά τη συμπλήρωση 31 ετών στην υπηρεσία, απόφαση που έχει καταγγελθεί από την Ομοσπονδία μας ως άδικη και απαράδεκτη, καθώς ελήφθη πριν ολοκληρωθούν οι αναλογιστικές μελέτες.

  Αίτημά μας, όπως έχουμε τονίσει, είναι να μην εφαρμοστεί πριν την ολοκλήρωση των αναλογιστικών μελετών, δεδομένου ότι τα οικονομικά μεγέθη μεταβάλλονται και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή εκ μέρους όλων μας.

  Το Διοικητικό Συμβούλιο, εξετάζοντας την πορεία υλοποίησης του διεκδικητικού πλαισίου της Ομοσπονδίας, διαπίστωσε ότι συνεχίζεται εκ μέρους των κυβερνώντων μια παρελκυστική τακτική και κωλυσιεργία στην υλοποίηση προγραμματικών εξαγγελιών ακόμα και για ζητήματα που δεν βαρύνουν οικονομικά τον κρατικό προϋπολογισμό. Προ αυτής της κατάστασης και δεδομένου ότι η οικονομική κρίση προκαλεί τεράστια προβλήματα και στο σύνολο των αστυνομικών υπαλλήλων, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε επίσης να εξετάσει άμεσα το ενδεχόμενο προκήρυξης «Λευκής Απεργίας» στις υπηρεσίες που ασχολούνται με «πάρεργα» και εξωαστυνομικά καθήκοντα και να απαιτήσει πλέον από την Πολιτεία, στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Συντάγματος, να απαλειφθεί ο περιορισμός της απεργίας για το ένστολο αστυνομικό προσωπικό ώστε ο Ν.1264/82 να έχει πλήρη εφαρμογή και στους αστυνομικούς.

Κύριε Υπουργέ,

  Ως παλιό συνδικαλιστικό στέλεχος, θεωρούμε ότι συμμερίζεστε την αγωνία που διακατέχει όλους τους συναδέλφους μας τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας και έχετε υποχρέωση ως θεσμικός συνομιλητής μας να δώσετε λύσεις και μάλιστα άμεσα.

Με εκτίμηση

ypografes-poasy


Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα