Font Size

Cpanel

Ανάκληση απόφασης Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για το ΕΦΑΠΑΞ του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.

poasy

Αθήνα 22 Δεκεμβρίου 2011
Αρ. Πρωτ.: 605/13/27γ

Προς: Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
          κ. Γεώργιο ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ

Κοιν.: 1) Πολιτικά Κόμματα
          2) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
              κ. Χρήστο ΠΑΠΟΥΤΣΗ
          3) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη
              κ. Μανώλη ΟΘΩΝΑ
          4) Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
              κ. Ελευθέριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
          5) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
              Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
          6) Πρόεδρο του ΤΕΑΠΑΣΑ
              Υποστράτηγο κ. Κων/νο ΤΣΟΥΒΑΛΑ
          7) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

   Κύριε Υπουργέ,

   Με το επισυναπτόμενο υπ' αριθμ. 605/13/27 από 30/9/2011 έγγραφό μας σας είχαμε γνωστοποιήσει με σαφήνεια τις θέσεις της Ομοσπονδίας για την απόφαση του Δ.Σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ περί χορήγησης εφάπαξ βοηθήματος με την προϋπόθεση της συμπλήρωσης 31 ετών υπηρεσίας στο Σώμα, αναπτύσσοντας σ' αυτό διεξοδικά και τεκμηριωμένα τα σχετικά επιχειρήματά μας.
   Δυστυχώς όμως, ουδόλως ελήφθησαν αυτές υπόψη αφού ήδη προβήκατε στην έκδοση της υπ' αριθμ. Απόφασης 30218/26803/817 (ΦΕΚ 2848, 15-12-2011), που επικυρώνει την απόφαση του ΔΣ του ΤΕΑΠΑΣΑ συμπεριλαμβανομένων και μια σειρά άλλων επιπρόσθετων, επιβαρυντικών οικονομικών μέτρων για τους συναδέλφους.
   Το όλο ζήτημα απασχόλησε έντονα τις εργασίες του χθεσινού Γενικού Συμβουλίου των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων της Ομοσπονδίας μας και είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι το αστυνομικό προσωπικό διακατέχεται από αισθήματα γενικευμένης αγανάκτησης προς το πρόσωπό σας εξαιτίας της απόφασής σας αυτής.
   Στις τοποθετήσεις τους οι εκπρόσωποι των Πρωτοβάθμιων Οργανώσεων μας, αφού διατύπωσαν πλήθος νομικών ενστάσεων για την νομιμότητα της απόφασης, την ισχύ της στα πλαίσια της παρασχεθείσας νομοθετικής εξουσιοδότησης, τη συνταγματικότητα επιμέρους όρων της, αλλά και τη τηρηθείσα διαδικασία εξέφρασαν την κάθετη αντίθεσή τους σ' αυτή την εξέλιξη και με το πέρας της διαλογικής συζήτησης αποφασίστηκε ομόφωνα, πέραν της εκδήλωσης μιας σειράς άλλων αντιδράσεων – ενεργειών, να υπάρξει παρέμβαση προς εσάς και στον Πρόεδρο του ΤΕΑΠΑΣΑ, ζητώντας την άμεση απόσυρση και ανάκληση της προαναφερόμενης – επίμαχης απόφασής σας.

    Κύριε Υπουργέ,

   Κατόπιν των προαναφερομένων ζητούμε την άμεση από μέρους σας απόσυρση και ανάκληση της προαναφερόμενης – επίμαχης απόφασής σας και να επανεξεταστεί το ζήτημα με το πέρας της αναλογιστικής μελέτης (Ιανουάριος 2012) που είναι σε εξέλιξη ως αυτό γνωστοποιήθηκε από τον Πρόεδρο του ΤΕΑΠΑΣΑ.
    Από τον Πρόεδρο του ΤΕΑΠΑΣΑ στον οποίο κοινοποιείται η παρούσα, ζητούμε να προβεί στις δικές του ενέργειες προς τον αυτό ως άνω σκοπό, ήτοι να συγκαλέσει σε νέα συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο άμεσα με μοναδικό αντικείμενο συζήτησης την ανάκληση της σχετικής απόφασής του.

ypografes-poasy

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα