Font Size

Cpanel

Συντήρηση υπηρεσιακών οχημάτων

poasy

Αθήνα 22 Δεκεμβρίου 2011
Αρ. Πρωτ.: 403/1/10α

Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
         Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ

Κοιν.: 1) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
          κ. Χρήστο ΠΑΠΟΥΤΣΗ
          2)Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη
          κ. Μανώλη ΟΘΩΝΑ
          3) Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
          κ. Ελευθέριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
          4) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Α.Δ. Αιτωλίας
          5) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

     Κύριε Αρχηγέ,

   Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Α.Δ. Αιτωλίας με το επισυναπτόμενο υπ' αριθ. 23/2011 από 13/12/2011 έγγραφό της αναφέρεται με σαφήνεια και λεπτομερώς στην κατάσταση των υπηρεσιακών οχημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας που έχουν υπερβεί το καθένα τα 400.000 χιλιόμετρα, ενώ τα service γίνονται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις με αποτέλεσμα να υπάρχουν κρούσματα εκτροπής περιπολικών, καθότι οι προδιαγραφές δεν πληρούνται και τα ελαστικά αυτών έχουν από καιρό υπερβεί τα όριά τους.
    Πέραν τούτου, όπως και με άλλες παρεμβάσεις μας έχουμε επισημάνει στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., τα περισσότερα υπηρεσιακά οχήματα σε όλη τη Χώρα κινούνται χωρίς την απαραίτητη συντήρηση και ως συνέπεια πολλά εξ αυτών να χρειάζονται άμεση ακινητοποίηση με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών ασφάλειας στους πολίτες, αλλά κυρίως τη σωματική ακεραιότητα των επιβαινόντων σ' αυτά
    Η Ομοσπονδία προτείνει την άμεση καταγραφή των ζημιογόνων υπηρεσιακών οχημάτων και εκείνων που χρησιμοποιούνται άνω της 5ετίας από όλες τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και να κριθεί η καταλληλότητά τους για περαιτέρω υπηρεσιακή χρήση από αρμόδια επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

Η καταλληλότητα των υπηρεσιακών οχημάτων είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας διότι συνδέεται άμεσα με την οδική ασφάλεια αλλά και την αποτελεσματικότητα της Αστυνομίας στην πάταξη της εγκληματικότητας και της εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη.

ypografes-poasy

403-1-10 eikona

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα