Font Size

Cpanel

Παρέμβαση για το "μπάχαλο" στα υπομνήματα των εκτός έδρας

poasy

Αθήνα 15 Δεκεμβρίου 2011
Αρ. Πρωτ.: 503/4/28

Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
         Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ

Κοιν.: 1) Πολιτικά Κόμματα
          2) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
              κ. Χρήστο ΠΑΠΟΥΤΣΗ
          3) Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών
              κ. Φίλιππο ΣΑΧΙΝΙΔΗ
          4) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη
              κ. Μανώλη ΟΘΩΝΑ
          5) Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
              κ. Ελευθέριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
          6) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
          7) Αστυνομικές Υπηρεσίες

Θέμα: «Υπομνήματα οδοιπορικών εξόδων παρελθόντων ετών»

    Κύριε Αρχηγέ,

    Με σειρά αλληλογραφίας υπηρεσιακών παραγόντων Α.Ε.Α. προς συνδικαλιστικές οργανώσεις και προς τις Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. περισσότερη σύγχυση έχει δημιουργηθεί αναφορικά με το θέμα της καταβολής των απαιτήσεων των δικαιούχων εξόδων μετακίνησης εκτός έδρας για τα έτη 2008, 2009, 2010, παρά βεβαιότητα για πλήρη ικανοποίηση των συναδέλφων χωρίς κινδύνους περαιτέρω καθυστέρησης και παραγραφών.
    Καταρχήν κρίνουμε απαράδεκτη την πρακτική να εκκρεμούν ακόμα υπομνήματα των ετών 2008 και 2009, χωρίς αυτά να έχουν ακόμα εξοφληθεί.
    Η ατέρμονη διαδικασία για την πορεία και την τύχη των υπομνημάτων από τη Διεύθυνση Ελεγκτηρίου Δαπανών/Α.Ε.Α., που ήδη καταργήθηκε, προς τις Υπηρεσίες σύνταξης αυτών και η εισαγωγή από αυτές στη νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για να ελεγχθούν, εκκαθαριστούν και ενταλματοποιηθούν από τη νέα πλέον καθ' ύλη αρμόδια Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου, σημαίνει για τον απλό αστυνομικό περαιτέρω καθυστέρηση και κίνδυνο να μην εγκριθούν τελικά τα πραγματοποιηθέντα εκτός έδρας έξοδα μετακίνησής του.
    Κανέναν δεν ενδιαφέρει αν οι σχετικές βεβαιώσεις θα χορηγηθούν από τις Υπηρεσίες σύνταξης ή από τις αρμόδιες Διευθύνσεις του Α.Ε.Α. Αυτό αποτελεί μέριμνα της Υπηρεσίας, η οποία υποχρεούται να απαντήσει στις αιτήσεις των δικαιούχων, ακόμα και αν χρειαστεί να παραπέμψει σε άλλη Διεύθυνση από αυτήν που απευθύνεται το αίτημα (παρ. 1 άρθρ. 4 Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας).
  Ειδικότερα το με αριθ. πρωτ. 72692/11/1336967 από 13.12.2011 έγγραφο του Κλάδου Οικονομικοτεχνικών - Πληροφορικής Α.Ε.Α. ουδόλως ικανοποιεί τα τεθέντα ερωτήματα των συναδέλφων –δικαιούχων, όπως διατυπώνονται σε σχετικές τους αιτήσεις.
   Τέλος, επειδή, παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων περί πενταετούς παραγραφής των αξιώσεων, υπάρχει ορατός κίνδυνος να ισχύσει η διετής παραγραφή, (είμαστε βέβαιοι ότι είναι σε γνώση σας η έκθεση της Εισηγήτριας Αρεοπαγίτου – Μέλους του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου Δήμητρας Παπαντωνοπούλου που προτείνει την υιοθέτηση της άποψης περί διετούς παραγραφής), σας καλούμε για τις δικές σας ενέργειες προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες ώστε να αποδέχονται τις αιτήσεις των δικαιούχων και με υπευθυνότητα να ενημερώνονται:
     α) για τον αριθμό και το ύψος των υπομνημάτων τους
     β) για την πορεία και τύχη αυτών και
   γ) να τους δίνεται η δυνατότητα να ζητούν την καταβολή τους, ώστε να διακόπτεται η όποια παραγραφή.
  Ελπίζουμε ότι η απροθυμία που επιδεικνύουν και τα προσχώματα που δημιουργούν στους ενδιαφερομένους δεν έχουν κάποια άλλη σκοπιμότητα.
    Η Ομοσπονδία με υπευθυνότητα συνιστά σε όλους τους δικαιούχους συναδέλφους να καταθέσουν τη σχετική αίτηση (υπόδειγμα στάλθηκε Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις με το υπ' αριθμ. 503/4/26 από 9/12/2011 έγγραφό μας και είναι αναρτημένο στο site της Ομοσπονδίας www.poasy.gr) για να διακόψουν την όποια απειλούμενη παραγραφή και θα εξετάσει περαιτέρω την υπόθεση για τυχόν μεροληπτικές και αδιαφανείς συμπεριφορές ως προς την προώθηση και εκκαθάριση των υπομνημάτων.

ypografes-poasy

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα