Font Size

Cpanel

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την απόφαση σύστασης τριμελούς επιτροπής για το χαράτσι στα ακινητα μέσω λογαριασμών Δ.Ε.Η. με την συμμετοχή αστυνομικών

shmata_poasy-poaxia

Αθήνα 7 Δεκεμβρίου 2011
Αρ. Πρωτ.: 800 /11/1

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για την απόφαση σύστασης τριμελούς επιτροπής για το χαράτσι στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών ΔΕΗ με την συμμετοχή αστυνομικών

   Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε να συγκροτήσει Τριμελείς Επιτροπές που θα εξετάζουν τις αιτήσεις εξαίρεσης των μεμονωμένων πολιτών από την πληρωμή του σκληρού, άδικου και αντικοινωνικού τέλους επί των πάσης φύσεως ακινήτων με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ώστε να εξαιρούνται, εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις από την διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.
  Οι Ομοσπονδίες βλέπουν με μεγάλη περίσκεψη την συμμετοχή των αστυνομικών -ανώτερων βαθμοφόρων σ' αυτές τις επιτροπές. Όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει, το έχουν δε υποσχεθεί όλα τα κόμματα, η Αστυνομία πρέπει επιτέλους να απαλλαγεί από όλα τα εξωαστυνομικά καθήκοντα. Πολλά βάρη και υποχρεώσεις της έχουν ανατεθεί που την παρεμποδίζουν από το κύριο έργο της που είναι η προφύλαξη της Κοινωνίας από το έγκλημα και η προστασία των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών. Επομένως δεν θα έπρεπε, αντί της απαλλαγής της, να της ανατεθούν και πρόσθετα καθήκοντα. Εξάλλου δεν είναι μακρινή η εποχή που είχε επιφορτιστεί και με την έκδοση πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων, διαδικασία που απέκλειε μεγάλη κατηγορία πολιτών από την συμμετοχή τους στον επαγγελματικό και δημόσιο βίο.
   Η ανάθεση του σκληρού και αντικοινωνικού έργου της διάκρισης των πολιτών για την χρήση ή όχι του στοιχειώδους κοινωνικού αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας, ως τιμωρία ή επιβράβευση για την πληρωμή με εκβιαστικό τρόπο του αντικοινωνικού αυτού φόρου, μεταφέρει τις ευθύνες άλλων και στις πλάτες των αστυνομικών υπαλλήλων.
   Θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι κάναμε αγώνα πολλών δεκαετιών ώστε να ανεβάσουμε το επίπεδο των γυναικών και ανδρών του Σώματός μας, να αναδείξουμε το ανθρώπινο πρόσωπο της Αστυνομίας και να την συμφιλιώσουμε με τον πολύπαθο λαό μας. Αυτό το κεκτημένο δεν είμαστε διατεθειμένοι να το υπονομεύσουμε υπακούοντας στα κελεύσματα των δανειστών μας.
   Η Πολιτεία έστω και υπό την κηδεμονία των επικυρίαρχων της τριμερούς εποπτείας έχει τη δυνατότητα με σαφή και αντικειμενικά κριτήρια να απαλλάξει την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών από αυτό το χαράτσι και να αφήσει την Αστυνομία στο δύσκολο έργο της.
   Δεν μπορούμε να γίνουμε συνυπεύθυνοι μιας ακραίας αντικοινωνικής πράξης εις βάρος των αδύναμων πολιτών με την πιστοποίηση οριακών κριτηρίων που πάντως δεν εξασφαλίζουν την αξιοπρεπή διαβίωσή τους.
  Η συντριπτική πλειονότητα άλλωστε των αστυνομικών υπαλλήλων μόνο με έρανο της ευρύτερης οικογένειας και για λόγους αξιοπρέπειας και μόνο ανταποκρίνεται στην πρωτοφανή αυτή αντικοινωνική «συνθήκη» της πληρωμής του χαρατσιού.

ypografes_poasy-poaxia

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα