Font Size

Cpanel

Προώθηση ρυθμίσεων χωρίς διάλογο

shmata_poasy-poaxia
Αθήνα 2 Δεκεμβρίου 2010
Αρ. Πρωτ.: 200 /4 /111

 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν οι Ομοσπονδίες μας για την συνεχιζόμενη τακτική της Πολιτικής και της Φυσικής Ηγεσίας να προωθεί προς υπογραφή προεδρικά διατάγματα για μείζονος σημασίας ζητήματα λειτουργίας των αστυνομικών υπηρεσιών και των αρμοδιοτήτων του αστυνομικού προσωπικού, χωρίς να έχει προηγηθεί ο παραμικρός διάλογος ή έστω ενημέρωση επί των προαποφασισθέντων αλλαγών.

Όπως είναι ήδη γνωστό, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απέστειλε, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έτοιμο προεδρικό διάταγμα, με το οποίο ανατρέπεται άρδην η λειτουργία των κεντρικών υπηρεσιών ασφαλείας στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη με τη δημιουργία νέας Οικονομικής Αστυνομίας. Επίσης, επέρχονται αλλαγές στην οργανωτική δομή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να έχει υπάρξει καμία μελέτη και επιστημονική τεκμηρίωση για την ορθότητα των ληφθέντων αποφάσεων και τούτο όταν μόλις προ μερικών ημερών τόσο ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μανόλης Όθωνας, όσο και ο Αρχηγός του Σώματος Αντιστράτηγος κ. Ελευθέριος Οικονόμου, μας διαβεβαίωναν ότι είναι αυτονόητη η διαδικασία του διαλόγου με τις Ομοσπονδίες και οι προχειρότητες και οι αυτοσχεδιασμοί του παρελθόντος δεν θα επαναληφθούν.

Άραγε προς τι οι ύμνοι και οι ευχαριστίες προς τους συνδικαλιστές για την συνεπή και εποικοδομητική συμβολή τους όταν πληροφορούμαστε από τα ΜΜΕ σημαντικές αλλαγές στη δομή και λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας, που ανατρέπουν εν μια νυκτί την υπηρεσιακή δραστηριότητα τουλάχιστον 7.000 συναδέλφων που έχουμε την τιμή να υπηρετούμε;

Ελπίζουμε, τουλάχιστον στο χρόνο που απομένει ως την κατάθεση στη Βουλή του «πολυνομοσχεδίου» που εκκρεμούσε από πέρυσι και εδώ και μερικές μέρες έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο για δημόσια διαβούλευση –χωρίς και πάλι να έχει προηγηθεί ο απαιτούμενος διάλογος, να λάβει η Ηγεσία υπόψη της τις ενστάσεις και κυρίως τις προτάσεις μας για σειρά ζητημάτων του αστυνομικού προσωπικού, αντί να παραπέμπει τη θεσμοθέτησή τους με το ...επόμενο νομοθέτημα.

Κοινωνός του προβληματισμού, της έντονης διαμαρτυρίας και των θέσεών μας αυτών, κατέστη ήδη ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κατά τη σύντομη συνάντηση που είχαμε μαζί του κατόπιν προσκλήσεώς του για το θέμα του ΜΤΣ, λόγω της προγραμματισμένης συνάντησής μας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτη Μπεγλίτη, προκειμένου να του επιδοθεί η αναλογιστική μελέτη και να υπάρξει ενημέρωση για την τύχη του ταμείου.

Σε κάθε περίπτωση οι Ομοσπονδίες δεν ανέχονται και δεν θα ανεχθούν τέτοιες πρακτικές, προειδοποιούν δε ότι αν η Ηγεσία υποβαθμίσει το θεσμικό μας ρόλο και αγνοήσει τις προτάσεις μας, ο όγκος των προβλημάτων που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε θα γίνει «Γολγοθάς» και μάλιστα όχι με δική μας ευθύνη.

 

ypografes_poasy-poaxia

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα