Font Size

Cpanel

9η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ « ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ »

shmata_poasy-poaxia

Αθήνα 9 Οκτωβρίου 2011 
Αριθ. Πρωτ: 602/8/5 

9η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
« ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ»

   Άλλη μια επέτειος των θλιβερών γεγονότων της 9ης Οκτωβρίου 2003, όταν η τότε Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσιζαν να διαλύσουν βίαια την ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας μας στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, ενώ διεκδικούσαμε όλοι μαζί την κατοχύρωση του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού, βρίσκει και πάλι το Συνδικαλιστικό μας Κίνημα στις επάλξεις του αγώνα για μια σύγχρονη και δημοκρατική Ελληνική Αστυνομία.
  Φέτος, ωστόσο, η 9η Οκτωβρίου - Ημέρα αγώνα κατά της κρατικής αυθαιρεσίας, όπως έχουμε καθιερώσει να την ενθυμούμαστε και να την «τιμούμε» κάθε χρόνο από τότε, βαρύνεται επιπροσθέτως με την συνεχή αγωνία και την αβεβαιότητα για το μέλλον όλων μας, εξαιτίας της βίαιης ανατροπής της ζωής μας, σε ένα κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον βαθειάς κρίσης.
   Το Συνδικαλιστικό μας Κίνημα καλείται να συνεχίσει τον αγώνα του ενωμένο, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, λαμβάνοντας υπόψη του τους κινδύνους που ελλοχεύουν για όλους μας, σε μια περίοδο καμπής για τον τόπο μας. Η πατρίδα μας η ΕΛΛΑΔΑ αναζητά πορεία, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. καλείται να αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες καταστάσεις, με την ελπίδα ότι η πολύπλευρη κρίση που πλήττει τη Χώρα μας δεν θα της προκαλέσει και πάλι ανεπανόρθωτες βλάβες.
  Σ' αυτό το δυσμενές περιβάλλον, οι Ομοσπονδίες μας πραγματοποιούν την προσεχή Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011, στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, Ημερίδα με θέμα «Αστυνομία και ανθρώπινα δικαιώματα», επιδιώκοντας με τις προτάσεις και τις θέσεις που θα κατατεθούν, να συμβάλλουν στην εμπέδωση των απαράγραπτων νόμων του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προστασίας του πολίτη από τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και του σεβασμού του αστυνομικού θεσμού από τους πολίτες, ως αναγκαίων προϋποθέσεων για τη λειτουργία ενός κράτους δικαίου.
   Καταδικάζουμε τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται. Τασσόμαστε υπέρ της επίλυσης των όποιων διαφορών με ειρηνικά μέσα. Στα κοινωνικά προβλήματα δεν απαντάμε με τη καταστολή.

 

ypografes_poasy-poaxia

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα