Font Size

Cpanel

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

omospondies_logo

Αθήνα 4 Οκτωβρίου 2011
Αρ. Πρωτ.: 605/9/60α

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Προς: Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος
          Κύριο Γεώργιο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

     Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,
     Με την από 12/09/2011 Ανοιχτή Επιστολή μας αιτούμασταν την πραγματοποίηση συνάντησης μαζί σας ώστε να μας δοθεί η ευκαιρία δια ζώσης να σας μεταφέρουμε τις βαθιές αγωνίες και τις θέσεις μας για το μέλλον των Οργανισμών που υπηρετούμε.
     Αναφέραμε στην Επιστολή ότι «δεν απευθυνόμαστε σε εσάς για αιτήματα συντεχνιακού χαρακτήρα, αλλά διακατεχόμενοι κυρίαρχα από την τρομερή αγωνία που προκαλεί σε όλους μας το προδιαγραφόμενο ζοφερό μέλλον των Σωμάτων Ασφαλείας. Αδυνατούμε να κατανοήσουμε την πολιτική των περικοπών των δαπανών ενός υπουργείου που αποτελεί την τελευταία γραμμή άμυνας της κοινωνίας μας. Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι την ώρα που επιβάλλεται η δημιουργία των προϋποθέσεων και των συνθηκών εκείνων για μια «επιθετική λειτουργία» όλων των εποπτευομένων από το Υπουργείο του Πολίτη Υπηρεσιών, εκδίδονται φιρμάνια και ντιρεκτίβες περί συντηρητικής τους λειτουργίας».
     Επίσης «η διασφάλιση των εργαζόμενων αστυνομικών- πυροσβεστών- λιμενικών κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, οι προϋποθέσεις για διαρκή προσφορά, η κατοχύρωση του επαγγελματισμού και η καταπολέμηση της διαφθοράς, προτάσσονται ως επιτακτικές αναγκαιότητες από το συνδικαλιστικό μας κίνημα από γενέσεώς του. Ποτέ δεν πορευτήκαμε με συντεχνιακά αιτήματα, αλλά ανέκαθεν θέταμε στην προμετωπίδα των αγώνων μας τη διασφάλιση του δημόσιου αγαθού της ασφάλειας, κερδίζοντας έτσι και την καθολική συμπαράσταση της ελληνικής κοινωνίας, η οποία ουδέποτε έθεσε ζήτημα ευνοϊκής μεταχείρισής μας και πάντα συμφωνούσε με την εκπεφρασμένη μας άποψη ότι στο αγαθό της ασφάλειας δεν χωρούν εκπτώσεις και περικοπές. Η πολιτική ασφαλείας πρέπει να είναι υπερκομματική και να αντιμετωπίζεται ως εθνική υπόθεση, τονίζαμε πάντοτε».
     Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,
     Με την ευκαιρία της επίσκεψής σας στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής παρακαλούμε όπως έχουμε συνάντηση μαζί σας προκειμένου να σας εκθέσουμε τα προβλήματά μας όπως τα βιώνει ο απλός συνάδελφός μας Αστυνομικός – Πυροσβέστης – Λιμενικός. Γνωρίζουμε ότι οι περιστάσεις είναι εξαιρετικά δύσκολες, ωστόσο, ως Ομοσπονδίες με τη συνέπεια που χρόνια τώρα τις διακρίνει, χωρίς σκοπιμότητες και καιροσκοπισμούς, έχουμε τη βεβαιότητα ότι μπορούμε να συμβάλλουμε στην επίλυση πολλών ζητημάτων.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

ypografes_omospondion

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα