Font Size

Cpanel

Ολομέτωπη επίθεση στα προβλήματα από την ΠΟΑΣΥ και τις Ενώσεις

poasy4
Αθήνα, 18 Ιουλίου 2018
Αρ. Πρωτ.: 200/4/271

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με πρωτοβουλία των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Βορειοανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Πειραιά, πραγματοποιήθηκε σήμερα κοινή σύσκεψη των προεδρείων των Ενώσεων με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ με βασικό αντικείμενο τις πολλές προκλήσεις που βιώνουν καθημερινά οι συνάδελφοί μας στο Λεκανοπέδιο Αττικής και την απάντηση που οφείλουμε να δώσουμε συλλογικά και μαζικά.

200-4-271

Από πλευράς των προεδρείων των Ενώσεων εκτέθηκαν αναλυτικά τα καθημερινά προβλήματα που απασχολούν τους χιλιάδες συναδέλφους και συναδέλφισσες όλων των αστυνομικών υπηρεσιών της Αττικής, δεδομένου ότι εργάζονται πλέον σε συνθήκες «γαλέρας» με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των ίδιων αλλά και για το επίπεδο αστυνόμευσης και ασφάλειας στην πρωτεύουσα της χώρας.

Μετά από έντονο προβληματισμό και λαμβάνοντας υπόψη την κραυγή αγωνίας που εκπέμπουν όλοι ανεξαιρέτως οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσές μας, αποφασίστηκε ομόφωνα η εκδήλωση κινητοποιήσεων το προσεχές διάστημα με στόχο την προστασία των εργασιακών και οικονομικών δικαιωμάτων του αστυνομικού προσωπικού που εκπροσωπούμε.

Ως ύστατη προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων στο πλαίσιο του διαλόγου με την Ηγεσία, ζητάμε άμεσα να υπάρξει συνάντηση με την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και της ΓΑΔΑ προκειμένου να ενημερώσουμε για τα προβλήματα, για τα οποία «έχει ξεχειλίσει το ποτήρι της οργής», έτσι ώστε να δοθούν συγκεκριμένες λύσεις, βελτιώνοντας το καθημερινό εργασιακό περιβάλλον που πνίγει το μάχιμο αστυνομικό και τον εμποδίζει να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του.

Απαιτούμε:

- Την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας με την απαρέγκλιτη χορήγηση των προβλεπόμενων Ημερήσιων Αναπαύσεων, αλλά και των οφειλομένων, καθώς και την τήρηση του ωραρίου εργασίας, τον εξορθολογισμό των μέτρων τάξης χωρίς να διαλύονται οι μάχιμες υπηρεσίες και η υπηρεσιακή ζωή.

- Την πραγματική αποδέσμευση αστυνομικής δύναμης από τους λεγόμενους «ευπαθείς στόχους» και το σταμάτημα της κοροϊδίας της κοινής γνώμης, αλλά και του αστυνομικού σώματος.

- Την κάλυψη των 4.500 κενών οργανικών θέσεων περίπου των μαχίμων υπηρεσιών της ΓΑΔΑ, ώστε οι μάχιμες υπηρεσίες (Α.Τ., Τ.Α., Άμεση Δράση, ΔΑΕΑ κλπ) να αποκτήσουν οντότητα επ' ωφελεία της κοινωνίας.

- Την τροποποίηση διάταξης του Π.Δ. περί μεταθέσεων έτσι ώστε οι νεοεξερχόμενοι από τις Αστυνομικές Σχολές, νέοι αστυνομικοί, να τοποθετούνται και στη Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής καθώς και στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

- Τη ρύθμιση επιτέλους, της ελεύθερης μετακίνησης του αστυνομικού προσωπικού με τα ΜΜΜ.

- Στις μετακινήσεις δυνάμεων εκτός Αττικής για έκτακτες ανάγκες που δυστυχώς λαμβάνουν χαρακτήρα μόνιμης μάστιγας, να τηρούνται στοιχειωδώς οι όροι αξιοπρεπούς διαβίωσης και μετακίνησης, βάζοντας οριστικά τέρμα σε απαράδεκτα φαινόμενα υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου κλπ.

Αναμένουμε από την Ηγεσία να ανταποκριθεί άμεσα στην πρωτοβουλία μας, ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού του θεσμικού μας ρόλου. Σε διαφορετική περίπτωση η σύγκρουση θα είναι αναπόφευκτη και πρωτοφανής, όχι με δική μας ευθύνη!

Τέλος, ανάλογες πρωτοβουλίες θα εκδηλωθούν το προσεχές διάστημα και για τις υπόλοιπες περιφέρειες.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Είσαι Εδώ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 2018 Ολομέτωπη επίθεση στα προβλήματα από την ΠΟΑΣΥ και τις Ενώσεις