Font Size

Cpanel

Διάθεση – Μετακίνηση Αστυνομικών Δυνάμεων

poasy5
Αθήνα, 17 Ιουλίου 2018
Αρ. Πρωτ.:302/9/72-α

Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ

Κοιν: 1) Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας

Αντιστράτηγο κ. Ανδρέα ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ

2) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών

Θέμα: «Διάθεση – Μετακίνηση Αστυνομικών Δυνάμεων»

Κύριε Αρχηγέ,

Σε συνέχεια του υπ' αριθμ. 309/13/40-α από 07/07/2018 εγγράφου μας, αναφορικά με το ανωτέρω θέμα, επανερχόμαστε με αφορμή το υπ' αριθμ. 214/2018 από 16/07/2018 επισυναπτόμενο έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών, με το οποίο καταγγέλλεται η εκδοθείσα διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ως προς την μετακίνηση της Ο.Π.Κ.Ε./Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών για την περιοχή της Λευκίμμης στην νήσο Κέρκυρα.

Και σε αυτή την περίπτωση αλλά και για πολλοστή φορά δεν τηρείται η προβλεπόμενη χρονική προθεσμία ως προς την αναχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων, με φυσικό επακόλουθο να ανατρέπεται ο υπηρεσιακός και οικογενειακός προγραμματισμός όλων των εμπλεκομένων φυσικών και μη προσώπων.

Ομοίως, άξιο ειδικής αναφοράς τυγχάνει το χρονικό διάστημα της μετακίνησης αυτής, το οποίο δεν προσδιορίζεται, καθιστώντας την αίολη και αόριστη. Επιπροσθέτως δεν αναγνωρίζεται όταν η Διοίκηση με ανάλογες διαταγές πλήττει την μαχιμότητα, την προσφορά και την αξιοσύνη του αστυνομικού προσωπικού εν συνόλω, στην καθημερινή και επίμοχθη προσφορά του.

Είναι αυτονόητο, πως δημιουργούνται ζητήματα εσωτερικής τριβής στον οργανισμό της Ελληνικής Αστυνομίας, με έντονο το στοιχείο της αμφισβήτησης, του παραγκωνισμού και της απαξίωσης του χαμηλόβαθμου προσωπικού, στοιχεία τα οποία θα πρέπει άμεσα η Φυσική Ηγεσία να τα αντιστρέψει, τηρώντας και εφαρμόζοντας τα αυτονόητα και όπως αυτά προβλέπονται με τα ισχύοντα Προεδρικά Διατάγματα.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Συνημμένα:
Αρχείο
Λήψη αυτού του αρχείου (SERRES.pdf)ΣΕΡΡΕΣ

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα