Font Size

Cpanel

Μετακινήσεις αστυνομικού προσωπικού. Χρόνος εργασίας

poasy5
Αθήνα, 04 Ιουλίου 2018
Αρ. Πρωτ.:302/9/70-α

Προς: Τον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας

Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ

Κοιν: Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων

Θέμα: «Μετακινήσεις αστυνομικού προσωπικού. Χρόνος εργασίας»

Κύριε Αρχηγέ,

Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας μας, σε συνέχεια των εγγράφων των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεών μας αναφορικά με το ανωτέρω θέμα, διαπιστώνουμε έως και σήμερα τεράστιες παραλείψεις από την πλευρά της Διοίκησης στον τομέα, που άπτεται των μετακινήσεων του αστυνομικού προσωπικού. Παρότι, η Πολιτεία επ' αυτού έχει θεσμοθετήσει με σειρά Προεδρικών Διαταγμάτων, προκειμένου να διασφαλίσει τις εργασιακές συνθήκες του αστυνομικού προσωπικού σε ανάλογα ζητήματα, η Φυσική Ηγεσία δείχνει σε πολλές των περιπτώσεων αποστροφή και εναρμόνιση με την νομιμότητα και την αυστηρή τήρηση των διατάξεων αυτών.

Η όποια επίκληση περί δημοσίου συμφέροντος και έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών, σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να υπερκεράσει τη βούληση του νομοθέτη.

Παρακαλείσθε λοιπόν, να αναθεωρήσετε άμεσα το δόγμα της προληπτικής αστυνόμευσης ανά την Επικράτεια, δίνοντας έμφαση στον πραγματικό προσδιορισμό των λέξεων «εκτάκτων αναγκών», διότι πολλάκις παρατηρείται στον χαρακτηρισμό αυτό, ένας υπέρμετρος πλεονασμός από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Αστυνομίας.

Εάν οι ανάγκες αστυνόμευσης επιβάλλουν κάτι αντίστοιχο, τότε ομοίως επιβάλλεται και από την πλευρά του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας η αμφίδρομη σχέση με την κανονικότητα.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Συνημμένα:
Αρχείο
Λήψη αυτού του αρχείου (trikala.pdf)ΤΡΙΚΑΛΑ

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα