Font Size

Cpanel

Το συνδικαλιστικό κίνημα & η αξιοπρέπεια του αστυνομικού προσωπικού δεν αμαυρώνονται από μη χρηστές διοικήσεις

poasy5
Αθήνα, 15 Ιουνίου 2018
Αρ. Πρωτ.:315/2/23-α

Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ

Κοιν: 1) Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας

Αντιστράτηγο κ. Ανδρέα ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ

2) Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης

Θέμα: «Το συνδικαλιστικό κίνημα & η αξιοπρέπεια του αστυνομικού προσωπικού δεν αμαυρώνονται από μη χρηστές διοικήσεις»

Κύριε Αρχηγέ,

Παρακαλούμε όπως, ελέγξτε τα καταγγελλόμενα της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης και όπως αυτά διατυπώνονται στα υπ' αριθμ. 157 & 158/2018 από 14-06-2018 επισυναπτόμενα έγγραφά της. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, δεν θα αφήσει αναπάντητες συμπεριφορές που αρμόζουν σε κακές και μη χρηστές διοικήσεις, όπου κάλλιστα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως χειρίστου είδους.

Ο κ. Διευθυντής της οικείας Διεύθυνσης Αστυνομίας, θα πρέπει να γνωρίζει τις υποχρεώσεις του που απορρέουν από την ενάσκηση των καθηκόντων του, αλλά και του αξιώματος που φέρει, υποχρεώσεις, που επιτάσσουν την στήριξη του αστυνομικού προσωπικού και του συνδικαλιστικού κινήματος, δίχως διακρίσεις και απαξιωτικές συμπεριφορές που κλονίζουν την καλώς εννοούμενη πειθαρχία του Σώματος. Ακόμα πιο λυπηρή, είναι η αξίωση του εν λόγω Αξιωματικού να μην παρίστανται αιρετά συνδικαλιστικά μέλη στις συγκεντρώσεις προσωπικού, όπως και η ευθεία λεκτική προσβολή κατά του γυναικείου αστυνομικού προσωπικού του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.

Θα πρέπει να γνωρίζει ο κύριος Αξιωματικός, ότι υπάρχει πρωτίστως η συναδελφικότητα και η αλληλεγγύη μεταξύ μας, έννοιες προφανώς παντελώς άγνωστες για αυτόν, που μάλιστα έρχονται σε ευθεία αντιδιαστολή με τις προθέσεις του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και τις σχετικές διαταγές, που μνημονεύουν την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια του προσωπικού. Το συνδικαλιστικό κίνημα διέπεται και καθιερώθηκε με τονς Νόμους 1264/82 & 2265/94 για τους ενστόλους της ΕΛ.ΑΣ. Αποτελεί δε τον ακρογωνιαίο λίθο για την εργασιακή ειρήνη και μία από τις βασικές αρχές του Συντάγματος των Ελλήνων.

Εγείρονται λοιπόν σοβαρότατα ερωτήματα ως προς την πρακτική που ακολουθείται από ελάχιστες κακές διοικήσεις, τις οποίες οφείλετε ως ο απόλυτος θεσμικός παράγων να συνετίσετε και εφόσον συντρέχουν πειθαρχικοί λόγοι να ανακαλέσετε στην τάξη και να τιμωρήσετε, όχι ασφαλώς με αίσθημα αντεκδίκησης από την πλευρά των συνδικαλιστών, αλλά για λόγους αποκατάστασης της αξιοπρέπειας και του εύρυθμου της λειτουργίας των αστυνομικών υπηρεσιών.

Επισυνάπτεται η σχετική με το θέμα υπ' αριθμ 7010/7/1 από 24/10/2010 διαταγή του Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού / Α.Ε.Α. (Συγκεντρώσεις αστυνομικού προσωπικού).

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Συνημμένα:
Αρχείο
Λήψη αυτού του αρχείου (KSANTHI 157-2018.pdf)ΞΑΝΘΗ

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα