Font Size

Cpanel

Αποσπάσεις συζύγων αστυνομικών που είναι εκπαιδευτικοί

poasy

Αθήνα 29 Απριλίου 2011 
Αρ. Πρωτ.: 301/1/26β 

Προς: 1) Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
             κ. ΠΑΠΟΥΤΣΗ Χρήστο
         2) Την Υπουργό Παιδείας, δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
            κ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Άννα
Κοιν. : 1) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
              Αντιστράτηγο κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ελευθέριο
          2) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
          3) Αστυνομικές Υπηρεσίες

Αξιότιμοι

Κυρία Υπουργέ και κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια του υπ. αριθ. 301/1/26α από 28/3/2011 εγγράφου μας, σας γνωρίζουμε ότι αν και έχει παρέλθει ένας μήνας από το σχετικό αίτημά μας που αφορά στο να συμπεριληφθεί ρητά ως λόγος προτεραιότητας για την λήψη απόσπασης (συνυπηρέτηση) η περίπτωση που ο/η σύζυγος του εκπαιδευτικού υπηρετεί ως ένστολος αστυνομικός (σύμφωνα και με τα όσα ορίζονται ρητά στο άρθρο 21 του Ν.2946/2001), παρ' όλα αυτά όπως διαπιστώσαμε και από την υπό κατάθεση της σχετικής πρότασης του Υπουργείου Παιδείας, δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στον Διαδικτυακό Τόπο Διαβουλεύσεων, δεν έχει ληφθεί υπόψη η σχετική πρότασή μας.

Έτσι το σύνολο των εκπαιδευτικών που είναι σύζυγοι αστυνομικών οι οποίοι έως και σήμερα είχανε τη δυνατότητα να μετακινούνται στον τόπο όπου εργάζεται ο/η σύζυγος αστυνομικός, κινδυνεύουν να απολέσουν αυτή τη δυνατότητα, καθώς στις διατάξεις που προωθούνται, διαχωρίζονται οι ένστολοι δίνοντας μόνο τη δυνατότητα λήψης απόσπασης στους εκπαιδευτικούς που είναι παντρεμένοι με στελέχη των ενόπλων δυνάμεων.

Επιπρόσθετα, σας επισυνάπτουμε και το υπ' αριθ. 402/10/17 από 29/4/2011 σχετικό έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου.

Παρακαλούμε, όπως τύχουμε σχετικής απαντήσεως σε σύντομο χρονικό διάστημα, με την ενσωμάτωση της σχετικής διάταξης, καθότι τα χρονικά περιθώρια όπως πληροφορούμαστε στενεύουν.

Με εκτίμηση

ypografes-poasy

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα