Font Size

Cpanel

Εκκαθάριση δαπανών αναφορικά με την προμήθεια καυσίμων κίνησης

poasy5
Αθήνα, 19 Απριλίου 2018
Αρ. Πρωτ.:403/1/44-a
Προς: Τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριο ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ
Κοιν: 1) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ
2) Προϊστάμενο Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ
3) Προϊστάμενο Κλάδου Οικονομικοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής
Υποστράτηγο κ. Παναγιώτη ΝΤΖΙΟΒΑΡΑ
4) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου

Θέμα: «Εκκαθάριση δαπανών αναφορικά με την προμήθεια καυσίμων κίνησης».

Κύριε Γενικέ Γραμματέα,

Η Ομοσπονδία μας, με το υπ' αριθμ. 403/1/7 από 18/04/2018 έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου, έγινε αποδέκτης καταγγελιών αναφορικά με την εκκαθάριση δαπανών καυσίμων κίνησης για τα υπηρεσιακά οχήματα της οικείας Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου. Οι υφιστάμενες Κ.Υ.Α. καθώς και οι κείμενες διατάξεις ορίζουν συγκεκριμένο αριθμό διάνυσης χιλιομέτρων ανά μήνα, χιλιόμετρα τα οποία όμως σε καμία των περιπτώσεων δεν δύναται να καλύψουν τις υφιστάμενες ανάγκες αστυνόμευσης εντός της νήσου, συνδυαστικά με την αντιμετώπιση που προκύπτει από την αύξηση των μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι, με την υπ' αριθμ. 1043/4523 από 31-05-1996 (ΦΕΚ Β΄ 422) απόφαση κ. Υπουργού Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης εξαιρούνται τα οχήματα του Λιμενικού Σώματος από αυτόν τον περιορισμό, εν αντιθέσει με αυτά της Ελληνικής Αστυνομίας. Επιπροσθέτως σε όλο αυτό το φάσμα, προκύπτει και αυτό της καθυστέρησης του τρόπου πληρωμής των δαπανών για την προμήθεια καυσίμων κίνησης από το ελεύθερο εμπόριο, μέσω της παγίας προκαταβολής των υπηρεσιών όπως επίσης και των ανυπέρβλητων γραφειοκρατικών διαδικασιών που λειτουργούν ως τροχοπέδη για την ταχεία ενταλματοποίηση των δαπανών αυτών.

Παρακαλούμε κ. Γενικέ Γραμματέα για την άμεση θεσμική σας παρέμβαση, προς εξομάλυνση και επίλυση των ανακυψάντων προβλημάτων.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Συνημμένα:
Αρχείο
Λήψη αυτού του αρχείου (SAMOS.pdf)ΣΑΜΟΣ

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα