Font Size

Cpanel

Ενισχύστε το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών

poasy4
 
Αθήνα, 17 Απριλίου 2018
Αρ. Πρωτ.: 200/4/268

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Κατανοούμε τις αγωνιώδεις προσπάθειες της Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να «απαντήσουν» στο κύμα εγκληματικότητας και ανομίας που αποκαλύπτεται καθημερινά από τα ΜΜΕ, αλλά με την πολιτική και την τακτική που ακολουθούν, πολύ φοβόμαστε ότι η κατάσταση αντί να βελτιώνεται θα χειροτερεύει.

diariksi

Η Ομοσπονδία με ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμό γίνεται αποδέκτης καταγγελιών από πολίτες και συναδέλφους ότι πολλά Τμήματα Ασφαλείας και Αστυνομικά Τμήματα στο Λεκανοπέδιο Αττικής εξακολουθούν να υπολειτουργούν, ενώ το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών διαρκώς αυξάνεται, καθώς η αναδιάταξη δυνάμεων με την περιβόητη αναδιάρθρωση, δεν έφερε τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.

Επιπλέον, οι συνεχιζόμενες αποφυλακίσεις εγκληματικών στοιχείων και συμμοριών, η διάλυση της Ομάδας ΔΕΛΤΑ, η αποδυνάμωση της Ομάδας ΔΙΑΣ και η διάθεσή της σε σταθερούς στόχους, διόγκωσαν το πρόβλημα και συνέβαλαν στην ανεξέλεγκτη εξάπλωση του εγκλήματος.

Η τελευταία κυβερνητική πρωτοβουλία για αποδέσμευση υπεράριθμων δυνάμεων από επίσημα πρόσωπα και υπηρεσίες γραφείου, που φέρονται να επιβαρύνουν μονίμως την αποτελεσματική και ορθολογική ανάπτυξη των αστυνομικών δυνάμεων, αναμένουμε να υλοποιηθεί και δεν θα αποδειχθεί ένα ακόμα επικοινωνιακό πυροτέχνημα, όπως έχουμε δει να επαναλαμβάνεται στο παρελθόν.

Καλούμε την Κυβέρνηση να εξασφαλίσει τις απαραίτητες δαπάνες για την ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας με νέες προσλήψεις αστυνομικών, ώστε να υπάρξει ουσιαστική αστυνόμευση και να αισθανθεί ασφάλεια ο πολίτης. Απαιτείται επίσης συστηματική εργασία στο πεδίο των πληροφοριών και των ερευνών, απαλλαγή από τα πάρεργα και όχι απλές περιπολίες για το θεαθήναι, όταν είναι γνωστές οι τραγικές ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής και ανθρώπινου δυναμικού λόγω των διαρκών περικοπών του προϋπολογισμού της αστυνομίας, του παγώματος των προσλήψεων, της περιορισμένης εκπαίδευσης κλπ.

Όλα τα άλλα είναι στάχτη στα μάτια κυρίως των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, που πλήττονται άμεσα από την ελλιπή αστυνόμευση και την επακόλουθη αποθράσυνση των εγκληματιών.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Είσαι Εδώ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 2018 Ενισχύστε το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών