Font Size

Cpanel

Κάτω τα χέρια από τον κώδικα μεταθέσεων

shmata_poasy-poaxia

Αθήνα 19 Απριλίου 2011 
Αρ. Πρωτ.: 301/3/8β 

Προς: Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
          κ. Χρήστο ΠΑΠΟΥΤΣΗ
Κοιν.: 1) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη
             κ. Μανώλη ΟΘΩΝΑ
          2) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
              Αντιστράτηγο κ. Ελευθέριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
          3) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
          4) Αστυνομικές Υπηρεσίες

Θέμα: « Σχέδιο Π.Δ. για τροποποίηση Κώδικα Μεταθέσεων»

Κύριε Υπουργέ,

Απευθυνόμαστε σε σας προσωπικά για να σας επισημάνουμε ότι ενώ εκκρεμεί ακόμα η πραγματοποίηση μιας κοινής τριμερούς συνάντησής μας για λεπτομερέστερη ενημέρωση και προγραμματισμό δράσεών μας βάσει του διεκδικητικού αγωνιστικού πλαισίου που δεσμεύει τις ενέργειές μας ως δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων, ενημερωθήκαμε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ότι το σχέδιο προεδρικού διατάγματος με το οποίο τροποποιείται το Π.Δ. 100/2003, το οποίο κατοχύρωσε την υπηρεσιακή και κοινωνική αξιοπρέπεια των Αστυνομικών, βρίσκεται περίπου στο τελικό του στάδιο.

Θέλουμε εκ των προτέρων να καταστήσουμε σαφές ότι ενδεχομένη «πραξικοπηματική», χωρίς ουσιαστικό διάλογο και αποδοχή των προτάσεών μας, προώθησή του προς υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα επιφέρει μεγάλη αναστάτωση στην αστυνομική μας οικογένεια για τους λόγους τους οποίους έχουμε υποστηρίξει δημοσίως και εγγράφως πολλές φορές στο παρελθόν, όταν «έμμονες ιδέες» συγκεκριμένων υπηρεσιακών παραγόντων λίγο έλλειψε να εγκλωβίσουν και την Πολιτική Ηγεσία στη λήψη αντιεπαγγελματικών και αντιυπηρεσιακών αποφάσεων. Με την καθολική αντίδραση των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεών μας, αλλά και την γενική υποστήριξη του πολιτικού κόσμου, σώσαμε τότε (Σεπτέμβριος 2008) την αξιοπρέπειά μας και αποτρέψαμε την κατάργηση του αντικειμενικού συστήματος μεταθέσεων.

Μετά λύπης μας διαπιστώνουμε όμως ότι επιχειρείται εκ νέου η υπονόμευση του Π.Δ. 100/2003, καθώς προωθούνται σημαντικές αλλαγές που δεν μας βρίσκουν σύμφωνους. Κι ενώ σας έχουμε ενημερώσει εγγράφως, αιτούμενοι τη σύσταση Επιτροπής για την ουσιαστική εξέταση των προβλημάτων που έχουν παρατηρηθεί στην εφαρμογή του προαναφερόμενου Π.Δ. με καλή πίστη για τη διευκόλυνση ασφαλώς της Υπηρεσίας και του καλώς εννοούμενου υπηρεσιακού συμφέροντος, διαπιστώνουμε ότι γίνονται τροποποιήσεις επί των τροποποιήσεων από γραφείο εις γραφείον εν τη απουσία μας. Αλήθεια, γιατί γίνεται αυτό και ποιοι είναι εκείνοι που δεν έχουν το σθένος να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι με τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών μας; Μήπως εξυφαίνονται υπούλως και αδιαφανώς άλλα σχέδια εξοβελισμού των αιρετών αντιπροσώπων μας ακόμα και από τα υπηρεσιακά συμβούλια (μόλις χθες έγινε γνωστό ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταργήσει τη συμμετοχή των συνδικαλιστών στα πειθαρχικά συμβούλια των δημοσίων υπαλλήλων) και όσα ευκόλως λέγονται περί συμμετοχικής δημοκρατίας και συνδικαλιστικής συνεισφοράς στα κοινά, λέγονται απλώς για να συσκοτίσουν την αλήθεια;

Κύριε Υπουργέ,

Σας παρακαλούμε να ανατρέξετε στα υπ' αριθμ. 301/3/8 από 20-01-2011, υπ' αριθμ. 3 από 21-01-2011 και υπ' αριθμ. 301/3/8α από 8-2-2011 έγγραφά μας (επισυνάπτονται) με τα οποία διατυπώσαμε ξεκάθαρα την αντίθεσή μας στις προωθούμενες τροποποιήσεις του Π.Δ. 100/2003 και να καλέσετε εκείνους που τις πρότειναν να μας αιτιολογήσουν άμεσα στο πλαίσιο οργανωμένου και δια ζώσης διαλόγου γιατί και σε τι εξυπηρετούν αυτές το Αστυνομικό Σώμα και τους συναδέλφους μας, οι οποίοι αναμένουν απαντήσεις ουσίας, καθόσον σε αντίθετη περίπτωση θα ακολουθήσουν δικαιολογημένες αντιδράσεις.

Είμαστε βέβαιοι ότι μόνο το αστυνομικό λειτούργημα δεν προάγει ο τρόπος με τον οποίο προτείνεται να αντιμετωπίζονται οι νεοεξερχόμενοι των Σχολών εφόσον καταργείται το κίνητρο της επίδοσης ως κριτήριο για την τοποθέτησή τους στις υπηρεσίες, ούτε εξυπηρετεί η ανάληψη της οικονομικής επιβάρυνσης των εξόδων της μετάθεσης από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους. Είναι αδιανόητο στο βωμό της εξοικονόμησης πόρων να φορτώνονται τα βάρη μιας μετάθεσης στις πλάτες των αστυνομικών και των οικογενειών τους, όταν όλοι έχουμε ήδη υποστεί τις οικονομικές επιπτώσεις του Μνημονίου.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ

ypografes_poasy-poaxia

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα