Font Size

Cpanel

Η ανομία στο κέντρο των Αθηνών καλά κρατεί

poasy5
 
Αθήνα, 06 Μαρτίου 2018
Αρ. Πρωτ.: 200/5/60-α΄

Προς: Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ

Κοιν: 1) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριο ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ

2) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ

3) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών

Θέμα: «Η ανομία στο κέντρο των Αθηνών καλά κρατεί»

Κύριε Υπουργέ,

Η ανομία και ο εξτρεμισμός από αυτοκαλούμενες ομάδες νεαρών ατόμων που λυμαίνουν και βανδαλίζουν το κέντρο των Αθηνών και των μεγάλων πόλεων ανά την επικράτεια, δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να συνεχιστεί υπό το κράτος της αναλγησίας και της εξοργιστικής αδιαφορίας. Η διάλυση της Ομάδας Δ.Ε.Λ.Τ.Α. η αποδυνάμωση των διμοιριών ΥΜΕΤ – ΥΑΤ όχι μόνο αναθεώρησαν το επιχειρησιακό δόγμα αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων, αλλά έδωσαν και ζωτικό χώρο έκφρασης και ανάπτυξης σε πολλές των περιπτώσεων μάλιστα με ανθρωποκτόνες προθέσεις.

Επαφίεται λοιπόν η λύση του προβλήματος στην πολιτική που προτίθεται να εφαρμόσει η Κυβέρνηση, με γνώμονα την προάσπιση της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών καθώς και της προάσπισης της σωματικής ακεραιότητας των συναδέλφων μας, λύση όμως που για να εφαρμοστεί, θα πρέπει οι όποιες πολιτικές ιδεοληψίες και πολιτικά αφηγήματα να μην εμφιλοχωρούν τεχνηέντως στους κόλπους των ενστόλων.

Δυστυχώς, παραήλθαν τέσσερις δεκαετίες και το πρόβλημα αυτό συνεχίζει να διαιωνίζεται, καίτοι πολιτικό, με πρόσημο και χαρακτήρα αναγωγής σε αστυνομικής φύσεως, αναδεικνύοντας για πολλοστή φορά την ανικανότητα της πολιτείας να το επιλύσει και της μετατόπισης των ευθυνών της.

Η διάβρωση του κοινωνικού ιστού και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η νεολαία μας, σαφώς και επιδέχονται πολιτικών και κοινωνικών αναλύσεων και ουχί αστυνομοκρατούμενες αποφάσεις και κατασταλτικές αντιλήψεις. Οι προαναφερόμενες υπηρεσίες, θα αναβαθμισθούν στα επίπεδα της πρόληψης και μόνο, με όρους κοινωνίας και έννομου συμφέροντος. Στα πλαίσια αυτά σας επισυνάπτουμε και το υπ΄ αριθμ. 032 από 02/03/2018 έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, με την προσδοκία ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα ενσκήψουν πραγματικά για την απομείωση και σταδιακή εξάλειψη του φαινομένου αυτού.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα