Font Size

Cpanel

Παράβαση καθήκοντος. Διάκριση – σύγκρουση εξουσιών

poasy5
Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2018
Αρ. Πρωτ.: 402/10/40
Προς: Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ Νικόλαο ΤΟΣΚΑ
Κοιν:
1) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ
2) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Θέμα: «Παράβαση καθήκοντος. Διάκριση – σύγκρουση εξουσιών»

Κύριε Υπουργέ,

Μόλις πριν λίγες ημέρες, η Ομοσπονδία μας με τα υπ' αριθμ. 402/10/38 από 12-01-2018 και 402/10/39-α΄ από 17-01-2018 έγγραφά της, είχε αναπτύξει τον προβληματισμό της σχετικά με μια ιδιότυπη κατάσταση που εκπορεύεται από Κυβερνητικά μάλιστα στελέχη, ως προς την άσκηση των καθηκόντων των λειτουργών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Είναι πασιφανές ότι, η όποια πολιτική και ιδεολογική αντίληψη των ημερών, με την κρατούσα Αριστερά στην διακυβέρνηση και την μεταφορά των πεποιθήσεών της από το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν της μισαλλοδοξίας και των αντεγκλήσεων της πολιτικής σκηνής της Χώρας μας, πως έχει ταυτίσει την Ελληνική Αστυνομία με αυτή την παρωχημένη στρεβλή άποψη.

Άποψη, που καθημερινά γίνεται βίωμα σε πολλούς άλλους λειτουργούς και ιδίως αυτών των Μέσων Ενημέρωσης, που προσέρχονται στις αστυνομικές υπηρεσίες για την διεκπεραίωση προσωπικών τους θεμάτων, προκατειλημμένοι και αποφασισμένοι να δημιουργήσουν εντυπώσεις, που σε πολλές των περιπτώσεων, έχουν ως εξέλιξη και κατάληξη την ποινική δικαιοσύνη.

Μελετώντας προσεκτικά τις δημόσιες αναρτήσεις ενός συγκεκριμένου δημοσιογράφου, διαφαίνεται αυτή η προκατάληψη περί "" μπάτσων ρυπαρών"" στο Α.Τ. Ομόνοιας των «βασανιστών» και των «καταχραστών της εξουσίας» που δήθεν δεν έχουν την στοιχειώδη ευγένεια και ταλαιπωρούν τον πολίτη όταν γνωρίζουμε ότι οι συνάδελφοί μας επιμελώς εκτελούν τα καθήκοντά τους (θεώρηση γνήσιων υπογραφής) σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και εγκυκλίους,.

Το προνόμιο της εκ του Συντάγματος εξουσίας που πηγάζει από τον Λαό για τον Λαό, φαίνεται πως είναι προνόμιο ορισμένων παιδιών της Κυβέρνησης με την όποια πολυσχιδή παρουσία να εκδηλώνεται στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων από ομάδες ακτιβιστών, γνωστών-άγνωστων, πολιτικών προσώπων, ειδημόνων της ενημέρωσης και λοιπών συμπλεγματικών, που αποτελούν και συγκροτούν αυτό το συνονθύλευμα.

Το ζητούμενο είναι τι πράττει η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία μας;

Απολύτως τίποτα; Ή φροντίζει να διασύρει στα όρια του αυτοφώρου τους αστυνομικούς, προστατεύει τους θιασώτες της βίας και της παραπληροφόρησης πλήττοντας βάναυσα την εικόνα, το κύρος και την αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας;

Η αγανάκτηση των Ελλήνων Αστυνομικών είναι εύλογη και ""ΓΝΗΣΙΑ"" όπως αποτυπώνεται και στο υπ' αριθμού 008 από 19/01/2018 επισυναπτόμενο έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών καθώς και από σωρεία εγγράφων των Πρωτοβάθμιων Οργανώσεών μας κατά περιόδους.

Αναμένουμε την εξέλιξη του θέματος, παρέχοντας παράλληλα ενεργή στήριξη στα μέλη μας.

Αναμένουμε την επίσημη θέση του Υπουργείου μας!

Αναμένουμε την επίσημη θέση του Αρχηγείου μας!

ΟΨΟΜΕΘΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ!!

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα