Font Size

Cpanel

Π.Δ 173/2013. Ανακοίνωση και εφαρμογή εβδομαδιαίας υπηρεσίας

poasy5
Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 302/9/68α
Προς: Τον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ
Κοιν.:
1) Προϊστάμενο Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ
2) Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας
Αντιστράτηγο κ. Αντώνιο ΜΠΑΚΑ
3) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνης

Θέμα: «Π.Δ 173/2013. Ανακοίνωση και εφαρμογή εβδομαδιαίας υπηρεσίας»

Παρότι παρήλθαν (4) τέσσερα έτη από την θέσπιση του ανωτέρω προεδρικού διατάγματος, πολλές Διευθύνσεις Αστυνομίας ανά την επικράτεια αρνούνται ή αδυνατούν να το εφαρμόσουν με πρόσχημα τις υπηρεσιακές ανάγκες και την κατ' επίφαση επίκληση έκτακτων γεγονότων.

Κύριο μέλημα της πολιτείας και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας είναι, η προάσπιση των δικαιωμάτων των στελεχών της και ασφαλώς αυτού της προστασίας των πολιτών, θέτοντας ως προτεραιότητα την δημόσια τάξη και ασφάλεια στην Χώρα.

Δυστυχώς και παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες του Αρχηγείου και την έκδοση σχετικών διαταγών, με την αξίωση μάλιστα της πιστής εφαρμογής των κειμένων διατάξεων και εν προκειμένω του π.δ 173/2013 σήμερα, όλα αυτά παραπέμπονται στις καλένδες και την παθογένεια του παρελθόντος που ακολουθεί τις διοικήσεις των κ.κ Αξιωματικών είτε από αδυναμία είτε από ευθυνοφοβία.

Τηρούν βεβαίως και με πιστή μάλιστα εφαρμογή την διάθεση αστυνομικών δυνάμεων στην λήψη μέτρων για εκδηλώσεις ποικίλες, εφαρμόζοντας διαταγές πανομοιότυπες παρελθόντων ετών, δίχως την απαιτούμενη ευελιξία και εναρμόνιση με τις παρούσες κάθε φορά συνθήκες.

Ασφαλώς και ως Ομοσπονδία δεν θα μας απασχολούσε ιδιαιτέρως το ζήτημα, εφόσον αρχή μας είναι η μη παρέμβαση σε επιχειρησιακά θέματα, εάν δεν υπήρχε η ωμή καταστρατήγηση του προεδρικού διατάγματος για εκδηλώσεις προγραμματισμένες και δίχως λόγοι ανωτέρας βίας να το επιβάλλουν με την διάθεση αλόγιστης δύναμης που ανατρέπει κάθε υπηρεσιακό και οικογενειακό εβδομαδιαίο προγραμματισμό.

Κύριε Αρχηγέ,

Παρακαλούμε όπως, εξετάσετε τα διαλαμβανόμενα στο επισυναπτόμενο υπ' αριθμ. 13 από 10/11/2017 έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνης και στο επίμαχο προεδρικό διάταγμα απαλειφθεί ο αναχρονιστικός όρος "οποτεδήποτε" που ερμηνεύεται κατά το δοκούν, όταν Αστυνομίες άλλων χωρών στον αιώνα που διανύουμε τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και εκτός αυτής ευρισκόμενες σε συνθήκες πολέμου και τρομοκρατίας να εφαρμόζουν όχι εβδομαδιαία αλλά μηνιαία υπηρεσία χωρίς αποκλίσεις, όπως ενημερωνόμαστε στα συνέδρια της EUROCOP στα οποία έχουμε την τιμή να μετέχουμε και μάλιστα με την εκλογή εκπροσώπου μας στην εκτελεστική επιτροπή.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα