Font Size

Cpanel

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Μυτιλήνη και αλληλεγγύη στους συναδέλφους

poasy4

Αθήνα, 14 Νοεμβρίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 201/5/7α

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Μυτιλήνη και αλληλεγγύη στους συναδέλφους

Με τη στήριξη της Ομοσπονδίας πραγματοποιήθηκε σήμερα έξω από το hot spot της Μόριας, η παράσταση διαμαρτυρίας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου, η οποία ανέδειξε με τον τρόπο αυτό τα υπαρκτά προβλήματα των συναδέλφων και απαίτησε να ληφθούν ουσιαστικές αποφάσεις για την αντιμετώπισή τους.

201-5-7a

Την Ομοσπονδία εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος Θεμάτων Μελετών Επιμόρφωσης και Ειδικός Γραμματέας κ. Σταύρος Μπαλάσκας, και ο Γραμματέας του ΔΣ της ΠΟΑΣΥ κ. Χρήστος Συνδρεβέλης, οι οποίοι κατήγγειλαν τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτελούν τα καθήκοντά τους οι συνάδελφοι μας ενώ την ίδια ώρα η πολιτεία κωφεύει.

Η απόφαση για την διοργάνωση της κινητοποίησης αυτής, ελήφθη από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου ως «απάντηση» στα τελευταία γεγονότα στο ΠΡΟΚΕΚΑ Μόριας, όπου βρέθηκαν κατηγορούμενοι συνάδελφοί μας ως εξιλαστήρια θύματα.

Αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τους συναδέλφους που ήταν υπηρεσία εντός του hot spot και στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση με τον Γενικό Περιφερειακό Διευθυντή Αστυνομίας Βορείου Αιγαίου Υποστράτηγο κ. Νικόλαο Ζησιμόπουλο. Τόσο οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας όσο και σύσσωμο το ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου, μετέφεραν στον Υποστράτηγο την αγανάκτηση των συναδέλφων διότι νιώθουν διαρκώς την εγκατάλειψη της πολιτείας αν και αυτοί εργάζονται φιλότιμα και με το παραπάνω. Του μετέφεραν επίσης τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αστυνομία της περιοχής, όπως η λειψανδρία, ο ελλιπής τεχνολογικός εξοπλισμός, η έλλειψη καυσίμων για τα οχήματα ενώ δόθηκε βαρύτητα στις εγγυήσεις που πρέπει να δοθούν στους συναδέλφους που υπηρετούν στο hot spot και γενικά για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ώστε να αισθάνονται ασφαλείς και να μη θίγεται η αξιοπρέπειά τους.

201-5-7b

Από την πλευρά του, ο κ. Γενικός δεσμεύτηκε ενώπιον των συνδικαλιστών ότι θα βρει άμεσα λύσεις στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του και ότι θα δώσει σχετικές εντολές στους υφισταμένους του. Τέλος, για τους συναδέλφους που κλήθηκαν να ελεγχθούν πειθαρχικά λόγω των αποδράσεων που σημειώθηκαν πριν από λίγο καιρό, τόνισε ότι η διαδικασία θα λήξει σύντομα αφού οι αποδράσαντες έχουν συλληφθεί.

Στη διαμαρτυρία το «παρών» έδωσαν συνάδελφοι από τις τοπικές ενώσεις του Λιμενικού Σώματος, του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και από το ΕΚΑΒ.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Είσαι Εδώ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 2017 Παράσταση διαμαρτυρίας στη Μυτιλήνη και αλληλεγγύη στους συναδέλφους