Font Size

Cpanel

Προβλήματα διαχείρισης μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών

poasy5
Αθήνα, 23 Οκτωβρίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 401/3/128-α

Προς: Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ

Κοιν.: 1)Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας

Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ

2)Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου

Κύριε Υπουργέ,

Σας επισυνάπτουμε το υπ΄ αριθμ. 401/3/25 από 25/09/2017 έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου, με το οποίο καταγγέλλονται οι δυσμενείς συνθήκες κράτησης των μεταναστών στο Κ.Υ.Τ. Σάμου, καθόσον παρατηρείται μεγάλη αύξηση των μεταναστευτικών ροών το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Απόρροια όλων αυτών είναι, ο κορεσμός κράτησης και η υπερπληθώρα μεταναστών που κυριολεκτικά στοιβάζονται, όχι μόνο ως οντότητες ανθρώπινες αλλά και ως αξιοπρεπείς υπήκοοι. Οι παράπλευρες απώλειες δεν είναι δυνατόν να μην εκδηλωθούν τόσο εντός του Κ.Υ.Τ. Σάμου όσο και εντός του αστικού ιστού της πόλης, με συνεχείς προπηλακισμούς και τραυματισμούς συναδέλφων μας, με παράλληλη αύξηση φαινομένων παραβατικής συμπεριφοράς από την πλευρά των αλλοδαπών ατόμων.

Θα πρέπει να αναληφθεί λοιπόν από την πλευρά σας η πρωτοβουλία με στοχευμένες κατευθύνσεις και εντολές, ώστε να διαφυλαχθεί η έννομος τάξη στο νησί και να επανέλθει η ηρεμία στους χώρους κράτησης, υλοποιώντας στο μέτρο του εφικτού τις εύλογες επισημάνσεις της Πρωτοβάθμιας Οργάνωσής μας, προς πρόληψη και αποφυγή δυσμενέστερων εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή.

Προσδοκούμε ως Ομοσπονδία στην θεσμική σας παρέμβαση, που θα λειτουργήσει ως καταλύτης και θα αποσβέσει τους κοινωνικούς κραδασμούς που υποβόσκουν, την εξάλειψη των οποίων έχει την ευθύνη πρωτίστως η Πολιτεία και δευτερευόντως οι μηχανισμοί πρόληψης και καταστολής.

 Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Συνημμένα:
Αρχείο
Λήψη αυτού του αρχείου (401-3-25.pdf)401/3/25

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα