Font Size

Cpanel

21ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Ευρετήριο Άρθρου
21ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΘΕΣΜΙΚΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Όλες οι Σελίδες


Β΄ Ο Ι Κ Ο Ν Ο Μ Ι Κ Α

1. SΤΟΡ σε νέες περικοπές του πενιχρού μισθού μας (επιδόματα –ψαλλιδισμένα δώρα)

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ

2. Διαμόρφωση και βελτίωση του μισθολογίου μας με εισαγωγικό μισθό του νέου αστυφύλακα 1350 ευρώ για πενθήμερη εργασία:

Το υφιστάμενο (ισχύον σήμερα μισθολόγιο των Στρατιωτικών-Σωμάτων Ασφαλείας) δημιουργεί ανισότητες και αδικίες μεταξύ των στελεχών εξ' αιτίας:

α. της αφετηρίας (μονάδας) που δεν ξεκινάει ή αρχίζει από τον Αστυφύλακα-Λιμενοφύλακα-Πυροσβέστη (Λοχία), αλλά η μονάδα είναι από τον Ανθυπολοχαγό με σχέση 0,76 προς 2,60 του αστυφύλακα (Λοχία) έως Α' ΓΕΕΘΑ,

β. των συντελεστών, που δεν είναι ορθολογικά αναλογικοί και δίκαιοι για όλους τους βαθμούς,

γ. των βαθμολογικών-μισθολογικών προαγωγών που δεν είναι ανάλογες και αντίστοιχες με τις Ένοπλες Δυνάμεις.

δ. του δεδομένου ότι οι τακτικές αποδοχές μας έχουν 45% επιδόματα και η χορηγούμενη επί σειρά ετών εισοδηματική πολιτική υπολογίζονταν και καταβάλλονταν ως ποσοστό μόνο στο Βασικό Μισθό.

Γι αυτό ΖΗΤΟΥΜΕ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ μισθολόγιο δίκαιο χωρίς ανισότητες και αδικίες, με νέα δυναμική που θα δίνει όραμα και προοπτική στην οικονομική αναβάθμιση των αστυνομικών, ειδικότερα των νέων Αστυφυλάκων-Υπαξιωματικών-Αξιωματικών.

Με αφετηρία εισαγωγής τον Β.Μ. του Αστυφύλακα – Λιμενοφύλακα – Πυροσβέστη – Υπαξιωματικού (Λοχία) που θα αρχίζει από την μονάδα και:

Με δικαιότερους συντελεστές, ορθολογικά, σε αναλογική βάση.

Με σταδιακή κατάργηση-ενσωμάτωση όλων των τακτικών επιδομάτων.

Με θεσμοθέτηση:

α. Πραγματικής αμοιβής για την πέραν του πενθημέρου εργασία και εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας για Κυριακές, εξαιρέσιμες αργίες, υπερωρίες, νυχτερινά.

β. Επιδόματος επικίνδυνης εργασίας.

3. Άμεση καταβολή των οφειλομένων από διετίας και πλέον εκτός έδρας και ενιαιοποίηση του τρόπου αποζημίωσης για όλες τις εκτός έδρας μετακινήσεις με υποχρεωτική προκαταβολή του συνόλου του αντιστοιχούντος ποσού στους δικαιούχους πριν την αναχώρησή τους.


Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα