Font Size

Cpanel

Συνεδρίαση Επιτροπής Μεταγωγών

poasy4
Αθήνα, 22 Αυγούστου 2017
Αρ. Πρωτ.: 200/9/87β

Συνεδρίαση Επιτροπής Μεταγωγών

Συνεδρίασε σήμερα και ώρα 17:30 στα γραφεία της Ομοσπονδίας η Επιτροπή Μεταγωγών, με επικεφαλής το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.ΑΣ.Υ και Προέδρου της Ε.Α.Υ. Νότιας Δωδεκανήσου κ. Εμμανουήλ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, παρουσία και των μελών Χρήστου ΤΡΙΓΩΝΗ (Ε.Α.Υ. Γρεβενών), Θωμά ΤΣΙΟΥΡΗ (Πρόεδρος Ε.Α.Υ. Σάμου), Νικολάου ΤΣΑΜΠΙΡΑ (Ε.Α.Υ. Ν/Α Αττικής) και Κωνσταντίνου ΛΕΦΑΝΤΖΗ (Ε.Α.Υ. Αθηνών), άπαντες αντιπρόσωποι, για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της και ειδικότερα αυτών των μεταγωγών που διενεργούνται από και προς την νησιωτική Ελλάδα και ταλανίζουν κατά κόρον το αστυνομικό προσωπικό, που δοκιμάζουν τις ανθρώπινες αντοχές και κάθε έννοια αξιοπρέπειας του ατόμου. Παράλληλα, η επιτροπή μελέτησε τον φάκελο με τις κατατεθείσες προτάσεις των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων, σε συνέχεια σχετικής επιστολής που είχε κοινοποιήσει μέσω της Ομοσπονδίας, προκειμένου να τυγχάνουν όλοι κοινωνοί αυτής της προσπάθειας, που δεν είναι άλλη από την αντιμετώπιση του πλαισίου που διέπει τις μεταγωγές εν΄συνόλω.

200-9-87b

Σκοπός είναι όμως, κοινωνοί και αποδέκτες να τύχουν τόσο η Πολιτική όσο και η Φυσική Ηγεσία, που σε πολλές των περιπτώσεων κωφεύει συνειδητά και αρνείται πεισματικά να τηρήσει τις διατάξεις του π.δ 141/91 με μεταγωγές που διατάσσονται με μεγάλη προχειρότητα με τα πλοία της ακτοπλοΐας, που δεν φέρουν ειδικούς χώρους κράτησης αλλοδαπών και ποινικών κρατουμένων, που δεν διατίθενται κλίνες για την κατάκλιση του αστυνομικού προσωπικού, που η αναλογία κρατουμένων και συνοδών αστυνομικών τείνει να γίνει μια ωραία ανάμνηση και να ελλοχεύουν παντοίοι κίνδυνοι από αυτή την νοοτροπία, όπως και οι εργατοώρες υπερ' απασχόλησης των συναδέλφων μας που ξεπερνούν κάθε όριο βιολογικής αντοχής και μάλιστα υπό τις συνθήκες που περιγράφονται.

Όλα αυτά, έχουν τεθεί υπ΄όψη της ηγεσίας κυρίως μέσα από τις συνεδριάσεις των Γενικών Συμβουλίων, όπως και με πληθώρα εγγράφων τα οποία έχουν κοινοποιηθεί μέσω της Ομοσπονδίας προς όλους τους αποδέκτες. Παρά ταύτα, η παθογένεια του Οργανισμού της Ελληνικής Αστυνομίας όπως διαπιστώνουμε άπαντες συνεχίζεται ακόμη και στα αυτονόητα, και ενδεικτικά αναφέρουμε την μη διάθεση κατάλληλων οχημάτων και υλικοτεχνικής υποδομής που άπτονται του νευραλγικού τομέα των μεταγωγών, θρηνώντας μάλιστα συναδέλφους μας κατά το πρόσφατο παρελθόν από την εγκληματική αυτή αμέλεια. Δυστυχώς, η ανθρωποθυσία δεν έχει συνετίσει έως σήμερα τους αρμοδίους, κάτι για το οποίο δεσμεύεται η επιτροπή να κάνει σε συνεργασία πάντοτε με την Ομοσπονδία μας και τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις. Τα αποτελέσματα και τα πορίσματα της επιτροπής θα ανακοινωθούν εν΄ενθέτω χρόνο, όχι μόνο για τα προαναφερόμενα θέματα, αλλά για όλα συνολικά που χρήζουν της ασφάλειας των μεταγωγών και όπως αυτά θα ιεραρχούνται κάθε φορά ανάλογα με την σπουδαιότητα τους.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Είσαι Εδώ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 2017 Συνεδρίαση Επιτροπής Μεταγωγών