Font Size

Cpanel

Συνθήκες εργασίας & μετακινήσεις του αστυνομικού προσωπικού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής

poasy 2015
Αθήνα, 26 Ιουνίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 503/7/1-α
Προς:
Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ
Κοιν.:
1) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ
2) Γενική Διεύθυνση Οικονομικών & Επιτελικού Σχεδιασμού Υπουργείου μας
3) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά

Θέμα: «Συνθήκες εργασίας & μετακινήσεις του αστυνομικού προσωπικού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής»

Κύριε Υπουργέ,

Παρακαλούμε ως Ομοσπονδία, όπως αναλάβετε πρωτοβουλίες που πηγάζουν εκ του θεσμικού σας ρόλου ώστε, να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση για την τροποποίηση του νόμου 4336/2015 με τον οποίο καθορίζονται οι ημερήσιες αποζημιώσεις των αστυνομικών που μετακινούνται στο εξωτερικό για υπηρεσιακούς λόγους.

Όπως πολύ εμπεριστατωμένα, αναφέρει στο επισυναπτόμενο έγγραφό της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, με αφορμή την ενημέρωση που είχε για τη διαδικασία μεταγωγών αλλοδαπών στο εξωτερικό, είναι εξευτελιστικό το ποσό των 25 ευρώ, με το οποίο αποζημιώνονται σήμερα οι συνάδελφοί μας οι οποίοι διατίθενται από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής για να απελαύνουν, με ναυλωμένες πτήσεις προς τη Χώρα του Πακιστάν, αλλοδαπούς υπηκόους. Μάλιστα, πτήσεις που διαρκούν τουλάχιστον δεκαέξι (16) ώρες και αστυνομικούς με είκοσι τέσσερεις (24) ώρες συνεχόμενης εργασίας και με ασφαλιστικό κίνδυνο - καλύψεις αμφιλεγόμενες, σε σχέση με τους Ευρωπαίους συναδέλφους μας, οι οποίοι μετέχουν στις ίδιες αποστολές και με τα ίδια μέσα.

Επίσης, από τη Φυσική μας Ηγεσία, ζητούμε τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων μας στην ανωτέρω Υπηρεσία, καθώς και τη μείωση της διάθεσης της δύναμης σε μέτρα τάξης, στο μέτρο πάντοτε του εφικτού ώστε να διασφαλίζεται το εύρυθμο της λειτουργίας των Υπηρεσιών του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Σας επισυνάπτουμε το σχετικό με το θέμα υπ' αριθ. 041 από 23-06-2017 έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                     Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα