Font Size

Cpanel

Αναδιάρθρωση – αναδιάταξη υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας

poasy 2015
Αθήνα, 20 Ιουνίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 400/1/40-α
Προς:
Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ.
Κοιν.:
1) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριο ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ
2) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ
3) Προϊστάμενο Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

Θέμα: «Αναδιάρθρωση – αναδιάταξη υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας»

Κύριε Υπουργέ,

Η καινοτόμος απόφαση της Ελληνικής Πολιτείας, για την υλοποίηση της αναδιάταξης-αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, δημιούργησε την σταθερή πεποίθηση και προσδοκία κυρίως στην κοινωνία των πολιτών, ότι το εγχείρημα αυτό γίνεται με όρους αμιγώς κοινωνικούς και επ΄ ωφελεία αυτών ιδίως ως προς την καθημερινότητά τους αλλά και την ασφάλειά τους. Δυστυχώς, παρότι υπήρξε δημόσια διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και όλοι πίστευαν πως θα επικρατούσαν οι όροι κοινωνίας, σήμερα οικτρά διαψεύδονται άπαντες, πλην των συνδικαλιστικών οργανώσεων, οι οποίες πρώτες είχαν επισημάνει τις τεράστιες παραλείψεις αλλά και την έλλειψη επιστημονικών-πληθυσμιακών και εγκληματολογικών δεδομένων ανά δημοτική ενότητα σε όλη την Ελληνική Επικράτεια δεδομένα που θα συνεισέφεραν τα μέγιστα σε αυτή την προσπάθεια.

Τελικώς, πρυτάνευσε η λογική των μνημονιακών όρων και ένα σαθρό σύστημα αστυνόμευσης επιχειρείται να λειτουργήσει εξαντλημένο και παρωχημένο, ως φυσική συνέχεια ενός Οργανισμού που μεταφέρει την παθογένεια του στο σήμερα, ανήμπορο να αντιδράσει εν μέσω στέρησης υλικοτεχνικών μέσων και ανθρώπινου δυναμικού.

Σας επισυνάπτουμε το υπ΄ αρίθμ. 192/2017 από 19/06/2017 έγγραφο της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης, ως απόρροια των ανωτέρων επισημάνσεων μας και παρακαλούμε για την άμεση επίσπευση των ενεργειών σας, προκειμένου να τύχει θετικής κατάληξης το εύλογο αίτημα της Πρωτοβάθμιας Οργάνωσής μας, για την λειτουργική και πλήρη επάρκεια σε όλους τους τομείς του νεοσύστατου Αστυνομικού Τμήματος Τοπείρου.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                     Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα