Font Size

Cpanel

«Αναδιάταξη – αναδιάρθρωση αστυνομικών υπηρεσιών. Επιπτώσεις και ασύμμετρες προεκτάσεις στο αστυνομικό προσωπικό.»

poasy 2015
Αθήνα, 08 Ιουνίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 403/4/41-α

Προς: Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ

Κοιν.:

1)Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριο ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ

2)Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ

3)Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Θέμα: «Αναδιάταξη – αναδιάρθρωση αστυνομικών υπηρεσιών. Επιπτώσεις και ασύμμετρες προεκτάσεις στο αστυνομικό προσωπικό.»

Με έκπληξη πληροφορούμαστε κύριε Υπουργέ τα νέα καθήκοντα που έχουν ανατεθεί στο αστυνομικό προσωπικό τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου να υλοποιηθεί άμεσα η θρυλούμενη αναδιάταξη – αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο πάρεργο πλέον των συναδέλφων μας, προστίθεται και αυτό των αχθοφόρων – μεταφορέων για την μετεγκατάσταση που απαιτείται όλων των ειδών μιας αστυνομικής υπηρεσίας όπως γραφειακή – γραμματειακή ύλη, αρχείο καθώς και υλικοτεχνικός εξοπλισμός. Οι καταγγελίες των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεών μας ανά την Επικράτεια πληθαίνουν και ενδεικτικώς σας επισυνάπτουμε το υπ΄ αρίθμ. 44/2017 από 07/06/2017 έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής.

Ασφαλώς, για το Ελληνικό Κράτος αυτού του είδους οι εφευρέσεις να αποτελούν πλέον πανάκεια και στο συνδικαλιστικό κίνημα των αστυνομικών να μην προκαλεί γενική κατάπληξη, με το δεδομένο της σαφής διατύπωσης στο νόμο της αναδιάταξης, ότι η εφαρμογή αυτού δεν θα επιφέρει επιπρόσθετη δημοσιονομική δαπάνη εις βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.

Ίσως, με την συνένωση των αστυνομικών υπηρεσιών και την εξοικονόμηση των μισθωμάτων κτιρίων, να είχε συνυπολογισθεί και το κόστος μετεγκατάστασης και μεταφοράς των πάσης φύσεως υπηρεσιακών υλικών με την συνδρομή και ενεργή συμμετοχή των αστυνομικών.

Εμείς κύριε Υπουργέ, τιμούμε και αγαπάμε το λειτούργημα που επιτελούμε περισσότερο από κάθε άλλον παράγοντα και βεβαίως είμαστε ταυτισμένοι και άρρηκτα δεμένοι με τους χώρους εργασίας μας. Τα υπόλοιπα, επαφίονται όχι μόνο στον πατριωτισμό των αστυνομικών που είναι αναμφισβήτητος αλλά κυρίως, στην ευσυνειδησία της πολιτικής μας ηγεσίας από την οποία αναμένουμε μια πράξη καλής θέλησης και αναγνώρισης.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                     Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Συνημμένα:
Αρχείο
Λήψη αυτού του αρχείου (44-2017.pdf)44-2017

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα